Corona bericht
16 mrt
Robert Havelaar

Beste leden, Buitengewone omstandigheden vergen buitengewone en flexibele oplossingen. Ondanks dat onze Personal Training studio niet in de categorie fitnesscentra / sportscholen valt nemen wij onze verantwoordelijkheid om mee te werken aan het begrip  ‘‘flatten the curve”. Immers, De gezondheid van onze leden is onze eerste prioriteit! Vanuit mijn verantwoordelijkheid heb ik besloten alle Personal Group Trainingen vanaf [...]

Altijd aan? Dan gaat het lichtje vanzelf een keer uit...
16 mrt
Robert Havelaar

In 2018 kampte ruim 17 procent van de werknemers met burn-outklachten (TNO, CBS) en dat is veel, zeker ten opzichte van een paar jaar terug. Het moderne (werkzame) leven is een stuk stressvoller dan pak m beet twintig jaar geleden. meldt de Volkskrant. Altijd Online Een ontwikkeling die hierbij een stress verhogende rol zou kunnen [...]

Recept van de maand: Granula
29 jan
jan

Granula: Lekker om toe te voegen aan je kwark voor zowel ontbijt, lunch of als snack tussendoor! Ingrediënten: 125 gr havervlokken 75 gr roggevlokken 50 gr walnoten 20 gr lijnzaad 1 el (15 g) zonnebloemolie 3 tl (15 g) koek/speculaaskruiden Bereidingswijze: 1. Verwarm de over voor op ongeveer 175 graden. 2. Meng alle ingrediënten behalve…

Recept van de maand: eiwit pannenkoeken
03 jan
jan

Eiwit pannenkoeken zijn ontzettend lekker, geven veel energie en een langdurig verzadigd gevoel. Ze zijn lekker voor zowel ontbijt, lunch of als snack tussendoor! We geven je hierbij ons recept: Ingrediënten voor 6 grote pannenkoeken: 300 gram zoete witte aardappelen 100 gram bloem 750 gram vloeibare eiwitten 1 theelepel (5 g) kaneelpoeder ½ theelepel (max….

Wat is er nieuw in onze app?
07 dec
jan

Achter de schermen wordt er continue gewerkt aan het verbeteren van de HealthCoachPlus app. Dit zijn de laatste aanpassingen, neem ze door en profiteer ervan: 1. Verbeterde workoutnavigatie in je fitness-app We hebben een nieuwe navigatieknop onderaan de fitness-app toegevoegd, zodat je klanten makkelijker lessen kunnen boeken, trainingen kunnen plannen en andere belangrijke acties kunnen…

Leer luisteren naar je hongergevoel
07 dec
jan

Als je eet zal veelal je hongergevoel verdwijnen. Dit komt omdat het brein een signaal afgeeft dat je verzadigd raakt. Je kan registreren dat niet alleen je hongergevoel verdwijnt, maar er is ook een gevoel van genoeg of soms zelfs van teveel. Het signaleren dat je verzadigd raakt tijdens het eten komt vanuit een complex…

Je kent vast de verhalen die over Amerika rondgaan: een kleine milkshake bij de bekende fastfoodketens is daar net zo groot als de grootste milkshake in Nederland. Dat is een feit, maar wat betekenen die verschillen in portiegroottes tussen de landen? Ontwikkeling van portiegroottes De portiegroottes zijn sinds de ontwikkeling van de voedingsindustrie flink gestegen. Zo zijn er familiezakken chips ontstaan en voordeelpakken om zo goedkoop mogelijk voedingsmiddelen aan te kunnen leveren. Het probleem is alleen dat het overvloed aan eten ervoor zorgt dat mensen meer aankomen in gewicht en zelfs eten weggooien. De mens eet meer van smaakvolle producten, omdat de voedingsproducenten verschillende technieken gebruiken om de mens te verleiden tot het kopen en eten van hun product. Overvloed aan eten: een gevaar voor afslanken? De omgeving blijkt veel invloed te hebben op het lichaamsgewicht van een persoon. Hoe meer eten er is, hoe kieskeuriger wij ook kunnen worden met betrekking tot smaak. Als jij naturel chips niet lust, dan heb je altijd nog tien andere smaken en dat voor €1,50 per zak van 300 gram. Een zak van 300 gram chips bevat 1500 kilocalorieën en kun je vergelijken met 2,5 tot 3 keer een normale avondmaaltijd. Dit betekent dat gezinszakken van 300 gram een gevaar kunnen zijn voor je afslankdoel. Wanneer jij een zak chips naast je hebt liggen op de bank, dan eet je onbewust meer dan wenselijk is. Daarom werken professionals altijd met bepaalde portiegroottes. Pas een portie aan op jouw leefstijl. Goedkoop eten is meestal calorierijk Als je kijkt naar Amerika, dan is een fastfoodketen goedkoop vergeleken met een thuis gekookte maaltijd. Je kunt voor een paar dollar veel voedsel eten en drinken. De financiën spelen een rol in de keuze van een product. Als een product €3,- is per 100 gram en je betaalt voor 200 gram maar €5,-, dan kiest iedereen voor de 200 gram. Het scheelt namelijk een euro. Zo besparen consumenten tientallen euro’s met boodschappen. Het gaat alleen ten koste van het lichaamsgewicht en gezondheid. Daarnaast maken voedingsproducenten ook goedkopere varianten van duurdere producten. Alleen de goedkopere varianten bevatten meer suiker, e-nummers, vet en zout. Dit is nodig om de producten smaakvoller te maken. Daarom vallen suiker, vet en zout onder de smaakmakers. Als je goed op je gezondheid wil letten, let dan niet alleen op prijs van een product, maar ook op de ingrediënten! Opdracht Gebruik eens een kleiner schaaltje. Plan voor één week een product waarvoor je een kleiner schaaltje gebruikt, bijvoorbeeld chips. Kook kleinere portiezakken chips, snoep en koek (als dat financieel lukt). Probeer eens een maand geen zak chips, snoep of koek naast je neer te zetten op de bank/tafel (maar gebruik opdracht 1).
08 nov
jan

Je kent vast de verhalen die over Amerika rondgaan: een kleine milkshake bij de bekende fastfoodketens is daar net zo groot als de grootste milkshake in Nederland. Dat is een feit, maar wat betekenen die verschillen in portiegroottes tussen de landen? Ontwikkeling van portiegroottes De portiegroottes zijn sinds de ontwikkeling van de voedingsindustrie flink gestegen….