02 sep
Robert Havelaar

Voordelen van op afspraak trainen
Iedereen sportte bij ons voor de corona-uitbraak al op afspraak omdat wij geen massale gym zijn waar iedereen maar kan binnenwaaien wanneer ze willen.
Leden trainen bij ons op afspraak omdat we hun op die manier kwaliteit in de benodigde begeleiding en training kunnen bieden. Het maken van een afspraak om te gaan sporten werkt ook erg goed in de daadwerkelijke uitvoering.
Bij reguliere sportscholen zijn er veel leden die geen gebruik maken van hun abonnement maar er wel maandelijkse voor betalen.
Bij ons gebeurt dit niet en zitten we onze leden (op een leuke gepaste manier) achter de broek aan als we ze langer dan 2 weken niet hebben gezien.

Protocollen voor veiligheid
Deze werkwijze zorgt ervoor dat leden die bij ons lid zijn vooruitgang boeken en gestelde doelen behalen. De 1,5 m (en vaak meer) is bij ons reeds helemaal ingeburgerd samen met het extra reinigen van de gebruikte materialen. Elke keer dat men zich aanmeldt voor een activiteit moet het lid een korte vragenlijst (RIVM Triage vragenlijst) waarin men aangeeft klachtenvrij te zijn, en als men op 1 van de vragen ‘ja’ antwoord, dan kan men niet deelnemen aan de training.

Buiten trainen blijft in de belangstelling
Ondanks dat het sinds juli weer mogelijk werd binnen te trainen hebben wij er toen al voor gekozen dit nog niet te doen. Wij vonden het nog niet verantwoord en er was nog veel onduidelijk daarbij kregen wij erg veel positieve reacties van onze leden over het buiten trainen, en ja, zelfs ook als het regende 😉 uitzondering maakte we alleen bij enkele 1 – op 1 trainingen met een max. van 2 leden tegelijk op 150 m2 die onze Personal Gym bedraagt.

Maar ook met deze leden werd / wordt er voornamelijk buiten getraind in plaats van binnen. Dit kan omdat wij achter onze Gym 900 m2 aan parkeerdek hebben. Dit was één van mijn wensen toen ik in 2017 mijn Personal Gym begon, een locatie waar er ook buiten getraind kon worden. Heerlijk met mooi zomers weer buiten trainen met alle extra gezondheidsvoordelen van het sporten in de buitenlucht.

Veilig binnen trainen. Extra maatregelen
Echter zijn wij nu al druk bezig achter de schermen voor het komende koudere seizoen. Wij willen er namelijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze leden veilig (als straks het buiten sporten door het weer niet langer meer kan) binnen kunnen doortrainen. Hiervoor zijn wij bezig een ventilatiesysteem in voor onze Personal Gym te plaatsen. Met deze extra maatregel willen wij er vanuit onze kant alles aan gedaan hebben om met het sporten bij ons niks aan het toeval te laten. Uitgeademde lucht wordt snel afgevoerd en ververst door schone lucht. Dit doen we extra en is volgens de nu geldende richtlijnen van het RIVM en Rijksoverheid voor een locatie en met onze werkwijze niet per se verplicht.

Toch kiest HealthCoachPlus ervoor om er alles aan te doen het zo veilig mogelijk en hierin te investeren. De gezondheid en veiligheid van onze leden staan bij ons voor alles! 

Robert Havelaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.