pasen

Als één van de belangrijkste feestdagen in het christendom, is Pasen een tijd van vreugde en viering. Het is het moment waarop christenen de wederopstanding van Jezus Christus vieren. Maar wat is precies de wederopstanding van Pasen? 

Inleiding tot Pasen

Laten we beginnen met een korte inleiding tot Pasen. Pasen is een religieus feest dat de opstanding van Jezus Christus uit de dood viert. Het is een van de belangrijkste christelijke feestdagen en wordt wereldwijd gevierd. Pasen valt elk jaar op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente en kan daarom vallen tussen 22 maart en 25 april.

Het verhaal van de wederopstanding

Het verhaal van de wederopstanding begint met de kruisiging van Jezus Christus. Na zijn dood werd zijn lichaam in een graf geplaatst. Op de derde dag na zijn dood kwamen enkele vrouwen bij het graf om het lichaam van Jezus te balsemen, maar ze vonden het graf leeg. Later verscheen Jezus aan zijn volgelingen en vertelde hen dat hij was opgestaan uit de dood.

De betekenis van de wederopstanding

Voor christenen heeft de wederopstanding van Jezus Christus een diepe betekenis. Het is een bevestiging van zijn goddelijkheid en zijn macht over de dood. Het betekent ook dat er hoop is voor alle mensen, omdat de dood niet het einde is. Christenen geloven dat de wederopstanding van Jezus ons leven kan veranderen en ons kan bevrijden van onze zonden.

Pasen als inspiratie om aan je gezondheid te werken. Een nieuw begin.

Christelijke maar ook feestdagen van andere religies doen mensen vaak stilstaan in een vorm van bezinning, maar ook in het opdoen van inspiratie.

Pasen staat symbool voor wederopstanding maar is ook vermengd met oude lentegebruiken. Het ei staat bijvoorbeeld symbool voor Pasen. Het symbool voor een nieuw begin.

De aandacht voor onze gezondheid meten we dan ook graag aan de Paasboodschap. Soms heb je het wat laten versloffen, maar jij hebt ook de kracht iedere keer weer het initiatief te nemen om te beginnen met een gezonde leefstijl.

Een paar tips die je helpen je sportroutine weer op het spoor te brengen

 • Stel realistische doelen

Het is belangrijk om doelen te stellen die haalbaar zijn. Zo blijf je gemotiveerd en kan je jezelf belonen wanneer je een doel hebt bereikt.

 • Plan je workouts

Door je workouts vooraf in te plannen, weet je wanneer je gaat sporten en kan je het gemakkelijker in je dagelijkse routine opnemen.

 • Vind een trainingsmaatje

Een trainingsmaatje kan je helpen om gemotiveerd te blijven en kan een gezellige afleiding zijn tijdens het sporten. Bij RWIJK GYM zien de sinds corona dat het DUO trainen erg populair is geworden. Ook omdat je samen de kosten van de personal trainer deelt. 

 • Luister naar muziek

Muziek kan je helpen om in de juiste vibe te komen en je workouts vol te houden.

 • Varieer in je workouts

Door te variëren in je workouts, blijft het interessant, uitdagend en niet snel saai. Bovendien train je zo verschillende spiergroepen of doet meerdere sets voor een bepaalde spiergroep die je graag beter gevormd wil krijgen.

 • Houd je progressie bij

Door je progressie bij te houden, kan je zien wat je hebt bereikt, het stimuleert je om steeds wat meer / zwaarder te trainen (wat belangrijk is als je progressie wil blijven behalen), en zo blijf je gemotiveerd om door te gaan.

 • Beloon jezelf

Wanneer je een doel hebt bereikt, beloon jezelf dan met iets leuks, zoals een nieuwe sportoutfit, lekkere massage of iets anders.. 

 • Eet gezond

Gezonde voeding is belangrijk voor een fit en sterk lichaam. Zorg dus voor voldoende groenten, fruit en met name eiwitten (vlees, vis, ei, zuivel en peulvruchten).

 • Maak het leuk

Sporten hoeft niet saai te zijn. Word lid van de RWIJK GYM community waar de funfactor en het samen sporten een belangrijke plaats inneemt.

 • Kies een personal coach

Een coach kan je helpen om je doelen sneller en efficiënter te bereiken en kan je motiveren wanneer het even tegenzit. Onze personal coaches werken via het MOC model in onze coaching van klanten. MOC staat voor Motiverend Oplossingsgericht Coachen.

 • Gebruik sociale media

Sociale media kunnen je helpen om gemotiveerd te blijven en om je progressie te delen met anderen.

 • Gebruik onze RWIJK GYM LIJFSTIJL app

Een app kan je helpen om gemotiveerd te blijven en je progressie bij te houden. Daarnaast maken wij hier trainingsprogramma’s, voeding en leefstijlprogramma’s voor onze klanten in. Stellen wekelijks uitdagingen voor ze in en koppelen ze aan verschillende informatie groepen. Ze ontvangen wekelijks informatie over een onderwerp waarover ze meer willen leren. Door meer kennis van zaken te verkrijgen zal je betere leefstijl keuzes gaan maken. 

 • Doe het samen

Sporten met vrienden of familieleden kan gezellig zijn en je motiveren om door te gaan. Meld je aan voor een proeftraining voor een van onze Small Group Training.

 • Wees geduldig

Resultaten komen niet van de ene op de andere dag. Wees geduldig en blijf volhouden.

 • Gestopt? Niet erg, maar begin opnieuw

De belangrijkste tip. Blijf volhouden en je zult zien dat het resultaat oplevert. 

De personal coaches van RWIJK GYM zijn geschoold in training, medische begeleiding voeding, leefstijl en kunnen je daarbij motiverend begeleiden. Ze zorgen er voor dat iedere keer jouw trainingssessie een feestje wordt. 

Ben je gestopt? Laat dan ook Pasen in het teken staan van jouw nieuwe begin, want voor je het weet is het zomer. 

 

Fijne Paasdagen!

Team RWIJK GYM

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.