19 apr
Robert Havelaar

Het demissionaire kabinet heeft de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen voor de sportsector voorzien op 11 mei. In het openingsplan van de samenleving als de coronasituatie het toelaat zou er vanaf die datum meer ruimte komen voor de buitensporten.

Daar zijn dan nog wel strenge voorwaarden aan verbonden. Momenteel mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in groepsverband buiten trainen, wedstrijden zijn verboden. Vanaf 27 jaar mag iedereen alleen sporten op 1,5 meter afstand van elkaar in groepen van niet meer dan vier personen.

Binnensporten

Zoals we (helaas) met zijn allen hebben kunnen zien / horen zijn de besmettingscijfers van het coronavirus nog te hoog en geheel in deze lijn heeft het kabinet afgelopen dinsdag geen versoepelingen aangekondigd voor het binnensporten. Maar dat is slechts voor nu! Laten we hopen dat ze over drie weken met beter nieuws komen en dat de sporthallen, de zwembaden en de fitnesscentra dan aangepast weer binnen open mogen. 

Wij hebben goede hoop dat half mei het binnensporten dan ook aan de beurt is. Zoals in het tweede onderdeel van het stappenplan wat het kabinet ons heeft gepresenteerd is te zien dat  binnensporten vanaf 11 mei weer mogelijk gaat zijn. Dat zou erg fijn zijn want veel binnensporten liggen al sinds begin december helemaal stil. Hierdoor staat het water  nu echt aan de lippen. Als de cijfers het toelaten kan vanaf 26 mei er weer een verruiming komen op de dan geldende maatregelen, uiteraard is dit geheel afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Opnieuw verruimingen coronamaatregelen

Voor wat er nu bekend is staan er dan weer voor 16 juni opnieuw verruimingen op de planning, voor zowel de binnen- als de buitensporten. Wat er dan allemaal zou moeten kunnen, kan nu nog niet worden aangegeven. Laten we met zijn allen ons best blijven doen en ons nog even schrap zetten zodat de cijfers toe gaan laten dat er meer verruimingen gaan komen dan we nu kunnen hopen. 

Vanaf 5 juli heb ik de hoop dat onze sector van sport en fitness / personal training en groepstraining dan weer enigszins normaal kan gaan draaien. Wij hopen net als het kabinet dat dan binnen- en buiten sporten voor iedereen weer is toegestaan.

Wat nu als je wilt sporten?

RWIJK GYM biedt outdoor trainingen aan in de vorm van personal training – duo training of zelfstandig trainen. Dit alles gebeurt onder begeleiding van een gediplomeerde en ervaren personal trainer. Deze mogelijkheden mogen wij aanbieden met de nu geldende coronamaatregelen en omdat er per gemeente andere richtlijnen kunnen worden gehanteerd, we dit ook hebben voorgelegd aan het taskteam dat hier in de gemeente Rijswijk over gaat, en daar goedkeuring voor hebben gekregen . 

Woon je dus in de omgeving van Rijswijk en ben je op zoek naar een plek waar je “nu al“ kan trainen, daarbij de nodige persoonlijk begeleiding krijgt, ook bij je voeding en leefstijl? Kom dan eens bij ons kennismaken!!

Meld je aan voor jouw intakegesprek met try-out training.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.