liekie
19 dec
jan

Energieker in mijn dagelijkse leven

Ooit ben ik begonnen met personal training bij RWIJK GYM in Rijswijk. Ik sportte niet, maar had wel de behoefte om mijn hoofd naast een drukke onderwijsbaan leeg te kunnen maken. Verder was ik toen vaak (mentaal) moe, niet fit en veelvuldig verkouden.

Wat mij vooral erg heeft geholpen tijdens de personal trainingen is om een goede basishouding aan te leren en hoe ik mijn lichaam stap voor stap kon opbouwen om het te gaan belasten en daardoor fitter te maken. Buiten mijn personal trainingen was er ook veel persoonlijke aandacht van mijn trainer voor mij en wat ik naast mijn trainingen om in mijn dagelijkse leefstijl kon veranderen.

Mijn motivatie zakte weg

Na verloop van tijd ben ik met personal trainingen gestopt en heb ik een tijdje in een sportschool zelf getraind. Echter, de motivatie zakte weg. Ik ging er tegenop zien, deed wel de inmiddels bekende oefeningen, maar miste de persoonlijke coaching tijdens mijn trainen. 

Ik heb toen weer contact opgenomen met mijn oud personal trainer Robert en ben op zijn aanraden vervolgens de personal groepstrainingen bij RWIJK GYM in Rijswijk gaan volgen. Voor mij zijn die trainingen een mooie aanvulling op het hardlopen. Die liefde voor het hardlopen is eerder door de personal trainingen aangewakkerd en ik ben dit daarna al die jaren blijven doen. 

Door het volgen van de personal groepstrainingen weer het plezier in het sporten terug gekregen

De groepstrainingen die ik momenteel twee keer per week volg zijn de: WOM (staat voor Workout Of the Month) en Muscle Mania. De variatie van deze twee verschillende trainingen vind ik erg prettig. 

Maar daarnaast heb ik ook weer het plezier terug gekregen in het sporten op zichzelf. De groepen zijn kleinschalig, de sfeer is prettig en onderling coachend. Iedereen traint er op zijn eigen niveau en tegelijkertijd is er altijd sprake van voldoende persoonlijke aanwijzingen van de personal trainer die de groepstraining verzorgt. Dit zodat de oefeningen goed en effectief uitgevoerd worden, en ook zodat je jezelf steeds fysiek meer zal gaan uitdagen. 

Naast sporten kan je met aanvullende vragen altijd terecht bij de personal trainers van RWIJK GYM

Voor aanvullende vragen rondom fysieke klachten (bijvoorbeeld in het geval van een blessure), doelen zoals afvallen en fysiek beter uit willen zien etc. kun je ook bij de personal trainers van RWIJK GYM terecht. Er is aandacht voor wat er nog wel kan en welke

aanpassingen in het programma gemaakt kunnen worden om toch nog te kunnen blijven sporten op een verantwoorde manier en dat je gestelde doelen gaat behalen.

Mentaal en fysiek heeft het mij echt veel goed gedaan. Ik ben letterlijk en figuurlijk sterker geworden, niet of nauwelijks verkouden meer, en mijn hoofd kan nu af en toe even ‘uit’. 

Het sporten in groepsverband heeft mij ook een aantal fijne sociale contacten opgeleverd

Tot slot vind ik het echt een meerwaarde om samen te trainen met de andere RWIJK GYM leden. Wat resulteert in hard trainen, maar ook veel lachen (ontspanning) tijdens deze groepstrainingen. Het heeft daarnaast ook een aantal fijne sociale contacten opgeleverd. Tijdens het trainen is dit motiverend, maar daarbuiten brengt het ook de gezelligheid van samen een hapje eten met elkaar.

Kortom: mijn twee sportmomenten in de week bij RWIJK GYM in Rijswijk zijn voor mij een vast onderdeel in mijn week en zorgen ervoor dat ik energieker ben in mijn dagelijkse leven.

Liekie NipiusEnthousiast geworden door deze review van Liekie?

Ja! ik wil mij aanmelden voor een kennismaking met proeftraining bij RWIJK GYM.  • --------------------------------------------

    Jouw gegevens:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.