28 jan
Robert Havelaar

We leven in een tijd, waarin het geen overbodige luxe is om informatie die tot ons komt te factchecken.
Zeker als het gaat over onze gezondheid worden we op sociale media ‘getrakteerd’ op de meest uiteenlopende claims over voeding en leefstijl. In 2019 nog verrichtte de wetenschappers van Glasgow University een onderzoek waaruit bleek dat de dieetadviezen van bloggers vrijwel nooit deugen. Het is dus zaak alert te zijn op de bronnen van informatie.

Cursussen en lidmaatschappen

In een tijd waar er zoveel ruis op de lijn is als het gaat over betrouwbare informatie publiceert RWIJK GYM met enige regelmaat over onderwerpen waarbij het trainersteam haar kennis en vaardigheden onderhoudt en uitbreidt. Met de deelname aan cursussen en lidmaatschappen borgen we de kwaliteit van onze dienstverlening. En daar komen we graag voor uit.

Medio december 2022 deden we nog  verslag van de inhouse cursus reanimatie AED en EHBOIn dit blog willen we in dat verband ook nog eens stil staan bij ons lidmaatschap van NL Actief. NL Actief is dé branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. Bij NL Actief zijn zo’n 1000 locaties met in totaal 4,3 miljoen fitnessconsumenten aangesloten. 

Extra: het NL actief FITNED.NL beroepsregister

Niet ieder NL actief lid heeft ook een vermelding in het Register Fitnessprofessionals.
Dit FITNED.NL beroepsregister is een uitbreiding op dat lidmaatschap. FITNED.NL is binnen de fitnessbranche een register met daarin gediplomeerd fitnessprofessionals die hebben aangetoond te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden. RWIJK GYM is trots op haar vermelding in dit beroepsregister omdat wij ons ook sterk verbonden voelen met deze uitgangspunten.

Tot slot

Zowel ‘Personal Trainer’ als ‘Gewichtsconsulent’ zijn geen beschermde beroepen. Dit betekent dat iedereen deze beroepen mag uitoefenen, ook zonder relevante opleidingen.  RWIJK GYM doet het maximale om wél als professionals als beweeg- en voedingsdeskundigen verantwoord met haar klanten aan de slag te kunnen gaan. 

Ben jij nog geen lid van de RWIJK GYM community en sta je open voor een gratis kennismaking? Meld je dan nu aan.

Ja! Ik heb interesse in een gratis kennismaking

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.