20 dec
jan

Voor een goede start van je dag “ Volkoren havermout met banaan, amandelen en kokos “

Met dit ontbijt start je de dag goed. Het gerecht zit vol met ingrediënten die je een vullende gevoel zullen geven en waarop je motor goed kan draaien. Er zitten veel koolhydraten en vezels in, en is rijk aan calcium, magnesium en kalium. Daarnaast is dit gerecht is ook een uitstekende maaltijd voor het sporten / trainen of andere intensieve lichamelijke arbeid. En voor het bereiden hoef je ook geen chefkok te zijn en het kost niet veel tijd. Wij zijn weer erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt, en horen graag of je hier nog leuke variaties hebt bedacht.    

Ingrediënten voor 4 personen heb je nodig:

  • 25 g kokossnippers
  • 3 bananen (rijp)
  • 800 ml amandeldrink naturel
  • 150 g volkoren havermout
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 2 el vloeibare bloemenhoning

Bereidingswijze:

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 3 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. 
  2. Snijd de bananen in plakjes.
  3. Breng ondertussen in een steelpan de amandeldrink aan de kook. 
  4. Voeg de havermout en 2/3 van de banaan toe. 
  5. Laat ca. 7 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Haal van het vuur en laat 2 min. staan.
  6. Verdeel de havermout over diepe kommen en verdeel de rest van de plakjes banaan, de kokossnippers en de amandelen erover. 
  7. Als laatste, besprenkel met de honing.

Met dit als je ontbijt heb je een goede start van je dag.

Bon A Petit!

 

NOTE! 

Ook dit gerecht staat weer in onze Lijfstijl software en is makkelijk te loggen in je voedingsdagboek, het gerecht is opgenomen in onze voedingsapp en kan je terugvinden bij “mijn maaltijden” onder de naam “ Volkoren Havermout met banaan, amandelen en kokos “. 

Per portie van 365 gram
Kilocalorieën: 397,5 kcal
Koolhydraten: 205 gram (51,5 EN%)
Eiwit: 42 gram (10,5 EN%)
Vet: 62 gram (35 EN%)

Ik wil graag meer informatie ontvangen over voedingsadvies en leefstijlcoaching.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.