eiwitrijke aarbeientaart
07 sep
Robert Havelaar

Alleen al van de naam op zich krijg je al trek! Het aardbeien kwarktaartje is naast ontzettend lekker ook rijk aan eiwitten. Dit geeft je na het eten van dit gerecht een verzadigend gevoel, en het is ook goed voor de spieropbouw en of spierherstel na een intensieve training.
Je kan het recept als toetje eten maar is als ontbijt of lunch ook erg lekker! Zo kan je variëren met wat en wanneer je eet. Het kwarktaartje is lekker verfrissend met een lekkere crunch op de bodem. Daarnaast is het erg makkelijk om te maken en ben je zo klaar met de bereiding ervan. Ik zou zeggen maak het eens klaar en laat ons dan weten wat je ervan vond. Heb jezelf leuke ideen en varaities op dit recept, horen wij die graag 🙂

Benodigdheden

· 400 gram kwark (kvarh van nestlé, stracciatella)
· 100 gram aardbei
· 2 blaadjes gelatine
· 3 galetten koek

Bereidingswijze:

· Bedek een schaaltje met vershoudfolie.
· Snij de aardbeien in plakjes en bedek het schaaltje hiermee.
· Bereid de gelatine en roer dit door de kwark.
· Doe dan de kwark over de aardbeien.
· Over de kwark kruimel je de koekjes.
· Vouw de vershoudfolie over het kwarktaartje heen en zet hem in de koelkast voor minimaal 3 uur.

Macro’s

483 kcal
19,9 EN% vet
42,3 EN% eiwit
36,1 EN% koolhydraten

Bron: Susan Hendriks (studente voeding en diëtetiek Haagse hogeschool)

 

Wil je meer weten over voeding en een gezonde leefstijl?

Ja, Ik wil graag meer info ontvangen over voedingsadvies en leefstijlcoaching.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.