16 aug
Robert Havelaar

Als je merkt dat je leefstijl toe is aan verandering lees dan wat je er zelf aan kan doen om hier verandering in krijgen. Om je leefstijl (voedingsgewoonten, dagelijkse beweging, slaap, stress, managen van je agenda (werk en privé), sportmomenten etc. etc.) te kunnen verbeteren is het nodig om consequent te zijn op die gebieden. Om dit te kunnen heb je in eerste instantie inzicht nodig.

Wat zijn je leefstijlgewoonten, en hoe hebben die invloed op de richting die je opgaat?

Omdat we tegenwoordig met een heleboel zaken druk zijn (en vaak nog tegelijk ook) registreren we zaken niet goed meer. Ons geheugen laat ons hierbij nogal eens in de steek, en al helemaal omdat we hierbij vaak te maken hebben met gewoontegedrag. Gedrag waarvan we ons niet meer bewust zijn dat we dit doen registreren we niet of minder goed.

Waarom zijn we ons niet bewust van gewoontes?

Gewoontes slaan het bewuste keuzeproces over, zodat we minder energie verbruiken en daardoor onze energie kunnen steken in keuzeprocessen waarop we niet voorbereid zijn of weinig ervaring mee hebben.Om je geheugen een handje te helpen kun je een lifestyle dagboek invullen. Dit zal je helpen te zien in hoeverre je je doelstellingen behaalt, of waar je valkuilen zitten. Dit lifestyle dagboek kun je gebruiken om je gewoonten op gebied van bewegen, computeren, tv kijken, voeding, slaap, sport, dagelijkse beweging en stress zichtbaar te maken. Door alles goed bij te houden zorgt dit ervoor dat je inzicht gaat krijgen in je leefstijl. Vervolgens kan je gaan kijken welke gewoontes jij vindt dat nodig zijn om te moeten veranderen.

Op de bovenstaande afbeelding zie je ons eigen Lijfstijl dagboek die wij gebruiken bij de begeleiding van onze leden. Naast personal training worden al onze leden ook gecoacht op hun leefstijl. Door naast de 2 wekelijkse sportmomenten bij ons in hun dagelijkse leven betere keuzes te maken zien wij dat de gestelde doelen sneller en ook echt worden behaald. Waar de focus op ligt is voor ieder lid weer anders. Bij de ene ligt de grootste uitdaging bij hun voedingspatroon en bij de andere in het meer, of beter gaan slapen.

Uiteraard kan je dit ook zelf bijhouden in een schrift als je het prettiger vind om te schrijven i.p.v. via een app of de computer.

Opdracht: Je eigen Leefstijl-dagboek bijhouden

Via deze link kan je een GRATIS leeg dagboekblad downloaden. Print dit lege dagboek 7 x uit: voor elke weekdag 1. Leg of hang het dagboek op een plek waar je vaak komt. Vul het dagelijks aan het einde van de dag in voor de dag erna, of s’ochtends voor die dag. Doe dit dus het liefst vooraf, en niet achteraf. Als je vooraf afspraken met jezelf maakt werkt dit beter dan achteraf. Als je het 7 dagen goed hebt ingevoerd, en als je aan je leefstijl doelen voor die week hebt voldaan. Beloon jezelf dan met iets leuks!

Hulp nodig?

Ja! ik wil mij aanmelden voor een kennismaking met proeftraining bij RWIJK GYM.


  • --------------------------------------------

    Jouw gegevens:


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.