caloriearm fruitijs
28 aug
Robert Havelaar

Voor de zoetekauwen onder ons die in de zomerse maanden graag ijs eten, is dit een heerlijk recept om eens uit te proberen. Met een bolletje roomijs of een Magnum zit je al snel heel hoog in calorieën, vetten en suikers. Daarom voor vandaag een lekkere en verantwoorde vervanger hiervoor. Met als hoofdingrediënt: FRUIT. Ook lekker om te eten als middag of avond tussendoortje.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • Een portie (150 tot …. gram) bevroren fruit naar keuze
  • Klein glas (125 tot 150 ml) melk (kan ook plantaardige melk zijn)
  • Eventueel een topping die je lekker vindt, zoals:
    a. pure (70 % of meer cacao) chocoladesnippers
    b. pindakaas
    c. noten
    d. rozijnen etc.
  • Goede kwaliteit en sterke blender of keukenmachine

Bereidingswijze fruitijs:

  1. Doe het fruit in de blender en voeg meteen een scheutje (plantaardige) melk toe.
  2. Blend het tot een gladde ijs massa en voeg eventueel nog een scheutje melk toe als je de substantie te dik vindt.
  3. Doe het ijs in een leuk kommetje en voeg de eventuele toppings toe.
  4. Geniet van deze lekkere ijsvervanger

Voedingswaarde hangt af van het fruit en de hoeveelheid:

De voedingswaarde van het fruitijs hangt af van de fruitsoort, en hoeveelheid die je gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld (in dezelfde hoeveelheid) voor banaan gaat gebruiken, zullen de calorieën hoger uitkomen dan als je aardbeien kiest. Wil je de voedingswaarde weten van jouw fruitijs? Noteer dan alle gebruikte producten, voer deze dan in, in je voedingsapp om te zien waarop je voedingswaarde uitkomt. Belangrijk is dat je ook de hoeveelheden in grammen van de gebruikte producten weet en invoert. Als je dat niet weet, weet je eigenlijk nog niet veel..

Hoeveelheden met de voedingswaarde van mango fruitijs met cacaosnippers:
150 gram bevroren mango stukjes
125 ml sojamelk
15 gram cacaosnippers

Calorieën: 286 kcal

Koolhydraten: 37,2 gr = 52 EN%
Eiwit: 7,2 gr = 10 EN%
Vet: 10,6 gr = 33 EN%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *