Recept van de maand: bananenbrood
09 jul
jan

Bananenbrood is de ideale vervanger voor lekkernijen en de zoete trek. De smaak is heerlijk, de variaties eindeloos. Het is een prima aanvulling op je ontbijt, is lekker als tussendoortje en een gezonde snack voor na het sporten. We geven je hierbij het recept.

Ingrediënten:

  • 4 x middelgrote overrijpe bananen (ongeveer totaal gewicht van 0,5 kg)
  • 3 eieren (50 gram per ei)
  • 150 gram havermout (glutenvrij)
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 ml amandelmelk
  • 3 el (10 ml per eetlepel) lijnzaad (fijngemalen)
  • kleine appel (100 gram) geschild in kleine stukjes
  • 6 kleine dadels (6 gram per stuk) gedroogd in kleine stukjes
  • 3 el (10 ml per eetlepel) agavesiroop
  • 4 tl (5 gram per theelepel) bakpoeder (wijnsteen)
  • snufje zout
  • optioneel 2 tl (5 gram per theelepel) speculaaskruiden
  • 50 gram frambozen (diepvries of vers) au bain marie opgewarmd (voor 2-3 sneetjes)

Bereidingswijze:

  • Pureer kort de bananen en eieren in een hoge kom met een staafmixer.
  • Doe de amandelmelk, agavesiroop en lijnzaad erbij en pureer tot een gladde massa.
  • Schep de appelstukjes en de dadels door het bananenmengsel.
  • Meng de droge ingrediënten amandelmeel, havermout, zout, bakpoeder en speculaaskruiden en schep door het bananenmengsel (voeg iets meer havermout voor een stevigere bananenbrood.
  • Meng alles goed met een spatel en doe het beslag in de cakevorm.
  • Bak het geheel in de oven op 170 graden ongeveer 45-50 min gaar. Check de gaarheid met een houten prikkertje.
  • Laat het bananenbrood afkoelen.
  • Voor het beleg: Verwarm de frambozen au bain marie. Snij het bananenbrood in plakjes en doe de warme zachte frambozen erop.

Varieer het beleg

In plaats van de warme frambozen kun je het bananenbrood natuurlijk ook beleggen met: biologische of zelfgemaakte pindakaas, notenpasta, pure chocoladepasta, biologische appelstroop of homemade jam.

Je kunt het bananenbrood 3-4 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen is ook mogelijk. Het is het lekkerst om het bananenbrood op kamertemperatuur te eten.

Per plak van 25 gram :

Kilocalorieën: 51 kcal
Koolhydraten: 5,4 g
Eiwitten: 1,6 g
Vetten: 2,4 g

* De snack bestaat voor 13 % uit eiwitten, 42 % vetten en 42 % uit koolhydraten.

NOTE: Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in de clublijst. Ga naar: https://healthcoachplus.virtuagym.com/, kies voeding (appeltje) en selecteer het bananenbrood in de clublijst.

Bron: Sin-Mee Choy www.sinmee.nl


Wil je elke maand ons lekkere recept, en nog veel meer ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *