Personal Training als betaalbare ontspanning!
04 jul
Robert Havelaar

Dat de genomen maatregelen om verdere besmetting van het COVID-19 virus te voorkomen voor bijna iedereen wel gevolgen heeft gehad mag duidelijk zijn. We hebben een tijd lang weinig tot niet veel kunnen en mogen doen. Dat was noodzakelijk (en soms erg vervelend) maar het heeft er wel toe geleid dat we het virus redelijk snel onder controle hadden en hiermee erger hebben kunnen voorkomen.

De flexibiliteit van HealthCoachPlus

In mijn branche heeft het ook een tijd stil of gedeeltelijk stil gelegen. Gelukkig konden wij buiten 1-op 1 nog wel leden begeleiden en trainen maar een deel heeft gedurende deze periode via ons online training en begeleiding gehad. Ik ben iemand die kijkt naar wat er allemaal aan mooie ideeën en mogelijkheden zijn ontstaan in deze bijzondere periode. Bij mijn bedrijf gaat het echt om het persoonlijke contact met leden en wij waren helemaal geen online trainers maar in zeer korte tijd hadden we toch een online werkrooster waarin er dagelijks 1 of 2 keer deelgenomen kon worden aan een training, we hebben lezingen en workshops over belangrijk leefstijlonderwerpen online gegeven, wekelijkse uitdagingen, lekkere voeding recepten en nog veel meer. Als iemand mij dit voor 15 maart had gevraagd had ik niet voor mogelijk gehouden dat wij dit binnen no time uit de grond zouden kunnen stampen, maar toch hebben het voor onze leden gedaan. Als ik daar aan terugdenk, word ik daar blij van dat we dit hebben kunnen doen, en uit de vele complimenten en leuke reacties van onze leden is het als waardevol ervaren.

De media

Vanaf 15 maart is het mij ook opgevallen dat er via de media heel vaak is besproken dat het heel erg belangrijk is dat we aan onze gezondheid en vitaliteit werken. Ik denk dat we dit allemaal best wel al wisten maar door Corona is dit nog maar eens extra duidelijk geworden dat dit inderdaad echt heel belangrijk is. Ik hoop dan ook dat mensen hier ook nadat dit allemaal voorbij is hier tijd en geld voor gaan vrijmaken om hier iets mee te doen. Wie wil er zich nu niet lekker in zijn vel voelen, en de fitheid hebben van een jonge god of godin.

Corona en geld overhouden

Buiten trainen en coachen van leden hebben wij tijdens onze trainingssessies ook gesprekken over alledaagse zaken met onze leden. Wat mij hierin opviel is het feit dat veel van onze leden voor 15 maart vaak erop trokken zoals; lunchen buiten de deur, uit eten gaan, drankje doen, weekendjes weg, regelmatig op vakantie gingen en dit nu niet meer konden ivm de opgelegde maatregelen.

Wat zij mij duidelijk maakten was het volgende;

“het verbaast mij hoeveel ik nu overhoud per maand omdat ik de hierboven aangegeven activiteiten niet meer kan ondernemen. Ik stond er normaal helemaal niet bij stil hoeveel ik eigenlijk per maand uitgeef aan dit soort zaken.”

Mijn budgetair advies;

Ga 1 a 2 keer per week of in de 2 weken vanaf 1 juli minder erop uit en besteed dit geld wat je hierdoor overhoud aan je gezondheid en vitaliteit!

Tot slot; hoe zat het ook weer met bewegen?

Direct en bewezen voordelen:
De Gezondheidsraad monitort ‘De Nederlandse Norm Gezond Bewegen’ en publiceren periodiek hun wetenschappelijke conclusies:

Regelmatig bewegen, in plaats van te veel zitten, zet DIRECT de volgende voordelen in beweging:

“Er is geen betere tijd om vanaf vandaag gezonder te gaan leven”  

Robert Havelaar, oprichter, eigenaar en Personal Trainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.