Ons recept van de maand: gevulde boekweitflensjes
06 aug
jan

Vast item in onze nieuwsbrief: het recept van de maand! Dit keer een heerlijk licht ontbijt dat past in het paleodieet. Het is ook zeer geschikt voor na een sportmoment, omdat er veel koolhydraten in zitten.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 75 gram boekweitmeel
  • 1 ei (50 gram)
  • 150 ml water
  • 1 dopje (5 ml) olijfolie
  • snufje (1 gr) zout
  • 1 kleine banaan (80 gram)
  • 50 gram frambozen (of ander (bos) fruit)
  • 50 gram aardbeien
  • 1 el (15 gram) sojayoghurt

Bereidingswijze:

1. Meng het boekweitmeel in een kom met een snuf zout.
2. Breek het ei er boven en voeg al roerende het water en de helft van de olijfolie toe.
3. Laat het beslag een half uur staan.
4. Bestrijk een kleine warme koekenpan of flensjes pan met wat olijfolie en laat een flinke juslepel beslag over de panbodem uitvloeien, terwijl je de panbodem draait.
5. Bak het flensje tot de bovenkant net nog niet droog is.
6. Keer het flensje met behulp van een spatel en bak ook de andere kant goudbruin.
7. Vul het flensje met het fruit en schep de sojayoghurt er op.

Per portie van 325,5 gram:
Kilocalorieën: 480 Kcal
Koolhydraten: 71 g
Eiwitten: 17 g
Vetten: 12 g
* Dit ontbijt bestaat voor 14 % uit eiwitten, 23 % vetten en 59 % uit koolhydraten.

NOTE: Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in de clublijst. Ga naar: https://healthcoachplus.virtuagym.com/, kies voeding (appeltje) en selecteer de gevulde boekweitflensjes in de clublijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *