Op vakantie, uit eten en toch afvallen? Zo doe je dat!
06 aug
jan

Een enkele keer een uitbundige maaltijd kan geen kwaad. Zolang je daarna de gezonde draad weer oppakt is er niets aan de hand. Op vakantie en bij regelmatig restaurantbezoek, kan de keuze van het menu veel uitmaken in het wel of niet slagen van een afslankpoging. Wij geven je graag wat tips om optimaal te genieten èn toch af te vallen.

Restaurantbezoek: kies bij voorkeur alleen een hoofdgerecht

Een enkele keer een uitbundige maaltijd kan geen kwaad. Zolang je daarna de gezonde draad weer oppakt is er niets aan de hand. Bij regelmatig restaurantbezoek kan de keuze van het menu veel uitmaken in het wel of niet slagen van een afslankpoging. Ook in een restaurant is het goed mogelijk een gezonde, lichte maaltijd te kiezen. Kies bij voorkeur alleen een hoofdgerecht. Bij een hoofdgerecht met saus is het verstandig deze er apart bij te laten serveren en met mate te gebruiken. Vlees, vis, wild of gevogelte kan het beste gegrild, gepocheerd of gestoofd zijn. De soort vlees of vis het liefst mager. Daarnaast zo min mogelijk gebakken aardappeltjes, frietjes, (witte) sausen, vette slaatjes en andere bijgerechten. Neem zoveel mogelijk groenten.
Bij de pizzeria scheelt het als de hoeveelheid kaas en/of salami wordt beperkt. Deze bevatten vaak meer calorieën dan de hele pizza.

Wil je toch een voorgerecht?

Wil je toch een voorgerecht, dan zijn de beste opties een heldere bouillon, een salade met yoghurtdressing of carpaccio. Stokbrood met kruidenboter, garnalencocktails en dikke soepen zijn voorbeelden van minder goede keuzes.

Maak van een dessert geen gewoonte

Het is een goed idee om van een dessert geen gewoonte te maken. Neem je toch een dessert, kies dan voor vers fruit, sorbetijs zonder slagroom of een kop koffie of thee. Met Irish coffee als uitzondering. Deze koffievariant bevat namelijk 340 calorieën per glas!

Tenslotte is het belangrijk om matig te zijn met frisdrank en alcohol, omdat deze veel calorieën bevatten die niet goed verzadigen.

Vakantie: kies ervoor om even te ontspannen

Op vakantie is het vaak niet prettig en ook moeilijk haalbaar om je aan een strak voedingsschema te houden. Dus kies ervoor om even te ontspannen, maar bedenk dat alle aangekomen kilo’s er na de vakantie weer met veel meer moeite af gaan.

Buffetten zorgen voor grote verleiding

Buffetten waarbij onbeperkt kan worden opgeschept kunnen voor grote verleiding zorgen. Zelfbeheersing is in dit geval makkelijker op te brengen als je vooraf enkele glazen water drinkt en begint met een bord vol salade of andere groenten.


Opdracht:
Controleer bij jouw volgende etentje buiten de deur van tevoren de menukaart op gezondere keuzes. Wanneer je dit van tevoren doet en al een keuze maakt is de verleiding tijdens het etentje minder groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.