02 okt
Robert Havelaar

Leonie is 41 jaren jong, werk als onderwijzeres in het basisonderwijs en heeft in haar jeugd ge-korfbalt en gezwommen maar moest hiermee stoppen door allerlei blessures. Als hobby’s heeft ze (tegenwoordig) wandelen, ze maakt 4 x per jaar lange wandeltochten (helaas kan dit nu door Corona even niet) en wandel daarnaast wekelijks 1 a 2 keer in de omgeving van Rijswijk en Den Haag. Verder besteed ze haar vrije tijd graag aan; afspreken met vriendinnen, winkelen, uit eten gaan en dat doe ik nog steeds, lezen en tv kijken. Lees hieronder haar verhaal over wat ze heeft bereikt. Anderhalf jaar geleden ben ik door een vriendin overgehaald om een proeftraining te doen bij HealthCoachPlus.

Altijd ben ik redelijk sportief geweest, maar na een blessure aan de achillespees en een burn-out zijn de kilo’s er flink aangekomen en was mijn conditie erg laag. Er moest wat veranderen en dat wilde ik doen met behulp van een personal trainer. Mijn voornaamste doel was fitter worden, meer energie krijgen en daardoor lekkerder in mijn vel komen. Na een goed gesprek en de proeftraining hebben we de knoop doorgehakt en zijn we gaan sporten. De eerste trainingen onder leiding van Personal Trainer Maarten vond ik zwaar. Zwaar omdat mijn conditie echt slecht was en mijn lichaamshouding tijdens het sporten ook niet goed was. Maarten vroeg na de proeftraining wat mijn doel(en) waren, zodat we richting hadden om naar toe te werken. Mijn doel was, dat ik 10 maanden later een wandeltocht wilde gaan lopen, en dan voor de langste afstand (18,5 km) te kunnen gaan.

Naast 1 keer per week sporten bij HealthCoachPlus ben ik toen wekelijks ook meer zelf gaan wandelen. De eerste wandelingetjes kostten veel moeite, maar ook hier merkte ik net als met de trainingen: hoe vaker ik het deed, hoe verder ik kon gaan, en beter het ging. Maarten zorgt tijdens de training voor de aanmoedigende en motiverende woorden. Hij let goed op de uitvoering en lichaamshouding tijdens de oefeningen. Naast het sporten en de begeleiding bij het sporten maak ik ook gebruik van hun LIJFSTIJLapp. Hierin kon ik bijhouden wat ik at, maar ook mijn beweegmomenten en andere belangrijke zaken uit mijn leefstijl. Daarnaast kun je je trainingen vooraf inplannen en invullen wat je precies hebt gedaan.

Het vooraf inplannen zorgt ervoor dat je een afspraak met jezelf maakt en dat zorgt ervoor dat je het ook echt uitvoert, ook al heb je daar even geen zin in. Het voelt zo goed als je ziet dat je dan resultaat boekt, maar nog fijner dat mensen om je heen het opmerken. In het begin zag ik het zelf niet en pas toen mensen ‘commentaar’ hadden omdat mijn kleding echt te ruim zat en ik foto’s naast elkaar ging leggen, zag ik het zelf ook.

Ik voelde het wel, maar toch twijfelde ik of het echt zo was. Ik heb het resultaat behaald waar ik nooit van durfde te dromen. Niet alleen ben ik nu 22 kilo kwijt, maar mijn conditie is een stuk beter, ik beleef meer plezier in sporten en ben een stuk zelfverzekerder. De personal trainingen zorgen ervoor dat ik me, energieker, sterker en fitter ben gaan voelen. Ik heb er daarom ook voor gekozen om door te gaan met de personal trainingen bij Maarten, maar dit keer met een ander sportmaatje : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.