21 sep
Robert Havelaar

De grote populariteit van bootcampen

Meestal buiten, hijgend springen tussen autobanden, sprintjes trekken en gewichten tillen is toch geen aantrekkelijk beweegplan zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Er zit een stijgende lijn in het aantal deelnemers voor bootcamps. Hoe komt dat?

Een uitje in groepsverband.

Toch net even wat anders, dan de riedel afwerken in het fitnesscentrum. Het voelt echt als de belevenis van een uitje. Je bent met een kleine groep op avontuur. Soms wordt zelfs door de trainer de precieze bestemming en inhoud geheim gehouden. Bestemmingen variëren tot het stadspark tot aan open locaties in het winkelcentrum. Je bent er even uit.

Je hebt wat gepresteerd! Een mentale boost.

Een bootcamp is ook een beetje een avontuur. Hoe ziet het parcours er vandaag precies uit. Welke uitdagingen zitten er in. Gaat mij het lukken niet achter te blijven. Een afgelegde bootcamp geeft een mentale bevrediging. Er is echte een prestatie neergelegd. Je bent trots op jezelf.

Spelelement en vitamine D.

Wellicht komen herinneringen terug van onze schooltijd in het gymlokaal. De gymnastiekleraar nam zeker eens per jaar de moeite om de gymzaal helemaal om te bouwen tot een jungle van apparaten. Dit allemaal om ‘apekooi’ in de praktijk te brengen. Onstuimig, uitgelaten en met plezier bewegen, met een spelelement. Bootcamp doet ons daar een beetje aan denken. En dan buiten, met voldoende zuurstof en een vitamine D boost van zonlicht.

Alles wordt getraind.

Bootcampen gaat vaak in een natuurlijke vorm van bewegen. Iedere spier in je lichaam doet mee. Alles draait om conditie, kracht, explosiviteit en souplesse en dat tot je niet meer kunt. Geweldig. De meest bootcampers kunnen niet wachten tot de volgende sessie. Het werkt verslavend.

Cornonaboost.

Bewegen in de buitenlucht is gezond. Dat staat buiten kijf. In deze corona tijd kent bootcamp ook geen discussie over al of niet voldoende ventileren. Je lichaam snakt naar zuurstof als je die helling oploopt en die zuurstof is er in ruime mate. Mensen die wellicht toch nog zorgen hebben over binnen trainen, ontdekken nu ook bootcampen. Corona zal ongetwijfeld de vraag naar bootcamps een boost hebben gegeven.

Bootcampen, iets voor jou?

Wij bieden verschillende begeleidingsmogelijkheden aan op het gebied van personal training, boksen en kickbokstraining, voedingsadvies op maat, vitaliteitstraining, bootcamp en bedrijfstrainingen. Een unieke, allroundaanpak, vandaar dat ‘Plus’ in onze naam.
Kom eens kennismaken, en boek een gratis proefles!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.