Al 7 jaar met veel plezier een Personal Trainer!
07 mei
jan

Een Personal Trainer, dat is toch iets voor BN-ers? Dat zou ruim 7 jaar geleden lachend mijn reactie zijn geweest. Inmiddels weet ik wel beter!

Er moest iets gaan veranderen

Vanwege problemen met mijn enkel had ik al jaren niets aan sport gedaan. Ik had trouwens nog nooit een sportschool van binnen gezien. Stijldansen en majoretten waren vroeger mijn ding. Toch kwam dat moment waarop ik besloot dat er iets moest gaan veranderen. In april 2012 raapte ik mijn moed bijeen en vulde op de website van HealthCoachPlus het formulier in voor een gratis intakegesprek. De volgende dag werd ik gebeld en legden we de afspraak vast.

6 mei 2012: doodnerveus op weg naar mijn eerste PT sessie…

Tijdens het intakegesprek was er alle tijd voor mij. Wat ik wel en niet kon, maar vooral wat ik zou willen bereiken. Een combinatie van Personal Training en voedingsadvies was het advies. Zo ging ik op 6 mei 2012 doodnerveus op weg naar mijn eerste PT sessie…

Eerste resultaten al snel zichtbaar

Dat ik begonnen was met Personal Training, hield ik in het begin vooral voor mezelf. Het was alsof ik me ervoor schaamde, bang was voor de mogelijk afkeurende reacties van mensen om me heen. Al snel werden de eerste resultaten zichtbaar: ik viel af en werd fitter! Langzaamaan durfde ik aan familie en vrienden te vertellen dat ik met PT begonnen was. Ja, ik had mijn eigen Personal Trainer!

Gezond eten, Personal Training, zelf sporten en Bootcamp

Mijn leven stond ineens in het teken van sport en ik genoot ervan! Gezond eten werd een deel van mijn leefstijl, het was geen dieet. Naast 2x Personal Training ging ik minimaal 1 keer in de week zelf sporten. Op een gegeven moment mocht ik mee gaan doen met Bootcamp, iets waar ik al lange tijd naar uitkeek. Sporten in de buitenlucht met een groep gemotiveerde mensen die allen het uiterste uit zichzelf wilden halen; daar wilde ik graag bij horen!

Sporten tijdens zwangerschap

In september 2014 was mijn Personal Trainer een van de eerste mensen die ik vertelde dat ik zwanger was. Het nieuwe doel was al snel duidelijk: zo lang mogelijk doorgaan met sporten. Iedere les werd besproken hoe ik me voelde. De training werd aangepast aan wat ik die dag aan kon. En ja, hoe beroerd ik me door mijn zwangerschap ook voelde, ik ging met plezier naar mijn training toe. Uiteindelijk bleek ik fit genoeg om na ruim 30 weken zwangerschap nog een paar keer mee te doen met bootcamp!

Nieuw sportritme

Na de geboorte van mijn dochtertje heb ik het sporten weer opgepakt zodra dat van de gynaecoloog mocht. Al snel bleek dat “mijn sportritme” niet meer paste binnen de nieuwe gezinssituatie. Ik had andere prioriteiten: niet het sporten, maar mijn gezin kwam op nummer 1.
Wat ik wil en wat er reëel is, komt nog regelmatig tijdens mijn trainingen ter sprake. Een ding was wel al snel duidelijk: 1 uurtje PT in de week staat vast in de agenda.

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal veranderd

In de loop van de tijd hebben we al flink wat doelen kunnen afvinken, waaronder afvallen, fitter worden, bootcampen en hardlopen. Het sporten, voedingsadvies en de mentale begeleiding hebben niet alleen gezorgd voor fysieke verandering, maar vooral ook voor mentale. Ik ben mondiger geworden, durf makkelijker voor mezelf op te komen. Ik zit lekkerder in mijn vel en ben een stuk zelfverzekerder.

Na 7 jaar nog steeds met veel plezier naar mijn training

Natuurlijk zit niet altijd alles mee. Door de jaren heen veranderen prioriteiten, wat het lastiger maakt om reeds behaalde doelen opnieuw te verwezelijken. Maar juist dat ene uurtje PT in de week is iets waar ik na 7 jaar nog steeds naar uit kijk! Naast mezelf verantwoord in het zweet te werken, is het ook fijn om iemand te hebben die je advies geeft over je leefstijl en je helpt reële doelen te stellen. Een trainer die me niet alleen fysiek, maar ook mentaal fit houdt.

Een Personal Trainer is niet alleen voor BN-ers

Ja, mijn mening is inmiddels duidelijk: een Personal Trainer is niet alleen voor BN-ers. Iedereen die aan zichzelf wil werken, raad ik absoluut een Personal Trainer van HealthCoachPlus aan!07

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.