spagetti
13 jul
jan

Spaghetti al tonno belli e gustosi

Dit spaghetti recept heeft een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus met tonijn! De bereidingstijd van dit gerecht is +/- 30 minuten. De ingrediënten in dit gerecht zorgen ervoor dat je macronutriënten (koolhydraten, vetten en eiwitten) mooi in balans zijn. Het gerecht is daarom niet alleen een lekkere nieuwe spaghetti variant maar ook nog eens gezond en erg voedzaam. Dat maakt het een perfect recept voor sporters (duur en krachttraining) om het zeker eens uit te proberen! De verhoudingen tussen eiwitten, vetten en koolhydraten in dit gerecht zijn top. De frisse komkommer salade maakt het recept helemaal af. Ik zou zeggen, waar wacht je nog op, naar de supermarkt om boodschappen te doen en daarna de keuken in ; )    

Ingrediënten spaghetti al tonno voor 2 personen:

  • 3 teentje knoflook (2 gram per teen)
  • 2 eetlepels olijfolie (10 ml per lepel)
  • 2 ansjovisfilets (blikje) (46 gram) 
  • tomatenblokjes zonder zout (blik) (400 gram) 
  • peper (2 a 3 gram)
  • oregano (5 gram)
  • volkoren spaghetti (200 gram)
  • 140 gram tonijn op water (blik)

Ingrediënten voor de komkommer salade: 

  • komkommer (250 gram)
  • 8 sprieten bieslook (8 gram)
  • 3 eetlepels azijn (30 gram)

Bereidingswijze:

  1. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
  3. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en doe ze bij de olie. Laat de ansjovis in de olie smelten.
  4. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 20 minuten zacht koken.
  5. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was de halve komkommer en schaaf het in plakken.
  7. Was de bieslook en knip het klein.
  8. Maak een salade van de komkommer met wat azijn, peper en de bieslook.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Schep de tonijn door de saus.
  10. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de saus. 
  11. Serveer de frisse komkommersalade erbij.

Buon appetito!

Voedingswaarde per persoon:

Kilocalorieën: 449 kcal
Koolhydraten: 40 gram (36 EN%)
Eiwit: 33 gram (29 EN%)
Vet: 16 gram (32 EN%)
* Vezels 9 gram

NOTE! Om dit gerecht makkelijk in te kunnen loggen in onze digitale voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in onze RWIJK GYM voedingsapp onder “mijn maaltijden” onder de naam “Spaghetti al tonno”.

Ik wil graag een gratis voedingsadviesgesprek aanvragen.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.