17 jan
Robert Havelaar

Dit heerlijke en snel te maken gerecht (15 minuten) is er weer eentje om eens uit te proberen! Ook leuk om op zondag samen met je kinderen te maken en als weekend tussendoortje aan het einde van de middag dag met zijn allen op te peuzelen 😊 Een echte aanrader als je cake lekker vindt!

Ingrediënten voor 1 cake (12 plakken)

– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 100 gram appelmoes 0% suiker toegevoegd
– 3 eieren
– 100 gram vloeibare plantaardige boter
– 2 tl kaneel
– snufje zout
– 1 grote appel of 2 a 3 kleine appels
– 50 gram pecannoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Meng in een kom alle natte ingrediënten door elkaar. Doe hetzelfde met de droge ingrediënten in een andere kom.
3. Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer tot een glad beslag.
4. Snijd de appel in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Spatel de appel en noten door het beslag.
5. Doe het beslag in de cakevorm en schuif voor ongeveer 50-55 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Bon appetit, geniet ervan!

Voedingswaarde 1 plak (55 gram) cake:

Calorieën: 138 kcal
Koolhydraten: 44 EN%
Vet: 43 EN%
Eiwit: 11 EN%

Bron: Susan Hendriks (studente voeding en diëtetiek Haagse hogeschool)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.