borrel de baas
23 jan
jan

Wij willen graag je aandacht vestigen op het onderwerp “De borrel de baas”. In onze cultuur gebeurt het vaak dat we tijdens een gebeurtenis zoals; verjaardag, nieuwjaarsborrel/receptie, zakelijke bijeenkomsten, etentjes etc. vaak genieten van een borrel. En daar is naar onze mening helemaal niks mis mee. We begrijpen dat dit een belangrijk onderdeel kan zijn voor je bij sociale interactie en als ontspanning. Het is echter wel belangrijk om te weten en te erkennen dat alcohol een giftige stof is. Zeker als men hier te veel en te vaak wat van nuttigt. Het is een stof waar ons lichaam moeite mee heeft. Daarnaast heeft alcohol ook effect op andere leefstijl zaken zoals bijvoorbeeld je slaap / nachtrust, eetgewoontes.

Het is een feit dat alcohol een aanzienlijke werking op ons lichaam heeft. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van wanneer een borrel nog een incidentele ontspanning is en wanneer het een te groot effect op je lichaam en leven begint te krijgen. Het kan moeilijk zijn om de grens voor jezelf daarin te bepalen, het is belangrijk om eerlijk naar jezelf te kijken en eventuele tekenen van overmatig gebruik ervan te herkennen.

We geven je hier enkele levensstijl tips die kunnen helpen om het drankgebruik te verminderen en een borrel beter onder controle te houden:

1. Stel doelen: Bepaal voor jezelf hoeveel dagen per week je alcohol wilt drinken en houd je daaraan vast. Stel realistische doelen die haalbaar zijn. Bouw je gebruik langzaam af i.p.v. gelijk helemaal te stoppen.

2. Plan alternatieven: Bedenk van tevoren wat je in plaats van alcohol kan drinken. Denk aan alcoholvrije dranken zoals water, frisdrank, thee of mocktails. Zorg ervoor dat je deze alternatieven altijd bij de hand hebt.

3. Vermijd verleidingen: Probeer situaties te vermijden waarbij je wordt blootgesteld aan verleidingen om alcohol te drinken. Dit kan voorkomen dat je bepaalde sociale evenementen of locaties waar alcohol centraal staat, even vermijdt.

4. Zoek ondersteuning: Praat met vrienden, familie of een professional over je doel om jouw drankgebruik te verminderen. Zij kunnen je helpen en ondersteunen om gemotiveerd te blijven.

5. Identificeer triggers: Identificeer situaties, emoties of gewoonten die ervoor zorgen dat je naar alcohol wil grijpen. Zoek manieren om met deze triggers om te gaan zonder dan naar alcohol te grijpen, zoals het beoefenen van sport of het vinden van andere manieren om stress te verminderen.

6. Houd een drankdagboek bij: Schrijf op wat en hoeveel je drinkt. Dit kan je bewust maken van je drinkgewoonten en je helpen inzicht te krijgen in wanneer en waarom je drinkt.

7. Zoek afleiding: Vind andere activiteiten die u kunt doen in plaats van drinken. Denk aan sporten, wandelen, lezen, hobby’s of sociale activiteiten zonder alcohol.

8. Wees assertief: Durf “nee” te zeggen als je geen alcohol wil drinken. Laat anderen weten dat je drankgebruik zal afnemen en vraag om hun steun.

9. Beloon vastleggen: Beloon vastleggen wanneer je je doelen bereikt. Dit kan je inspireren om door te gaan met het verminderen van jouw drankgebruik.

*Onthoud dat het verminderen van drankgebruik een persoonlijke reis is en dat het belangrijk is om geduldig en vriendelijk voor jezelf te zijn. Als je merkt dat je moeite hebt om jouw drankgebruik op eigen benen onder controle te krijgen, schaam je dan niet om professionele hulp te zoeken bij een arts, therapeut of verslavingsdeskundige.

Bewust zijn over jouw alcoholgebruik

We zullen niemand op zijn tijd het genot van een borrel willen ontzeggen, maar we willen wel bewustzijn creëren over de mogelijke gevolgen van te vaak en overmatig alcoholgebruik. En dat betekent niet dat je dagelijks flessen drank moet nuttigen wil ik een overmatige alcoholgebruiker zijn. Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid en welzijn.

We hopen dat dit bericht je aanmoedigt om na te denken over je eigen relatie met alcohol en om bewuste keuzes daarin te maken. Je gezondheid en welzijn staan ​​voorop.

Kan jij hulp gebruiken bij het krijgen van een gezond en evenwichtig voedingspatroon, of bij je sporten?

JA! Ik kan zeker hulp gebruiken en heb interesse in een gratis intake gesprek met try-out ter waarde van € 95,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.