wat als sporten niet meer mag corona
23 feb
Robert Havelaar

Ruim een vijfde van de volwassenen beoefende een sport die nu tijdelijk niet mag. Wat kan je dan nog wel doen als je in deze tijd fit en vitaal wil blijven, of worden? Wij gaan het uitleggen.

Een groot deel van de volwassen Nederlanders deed één of meerdere team-, contact-, groeps- of zwemsporten, sportactiviteiten die sinds 4 november door de coronamaatregelen niet meer zijn toegestaan. Omdat team- , contactsporten, fitness- en groepslessen tijdelijk niet meer kunnen is het belangrijk dat er gekeken wordt wat er dan wél kan.  Zoals al zo vaak is gemeld, is het nu nog belangrijker dan voorheen om iets aan beweging / sport te ondernemen en dat het liefst 2 tot 3 x per week, wil je er enige profijt uit gaan halen. Wees dus creatief en probeer eens een nieuwe sport (beweeg) activiteiten uit. Misschien ontdek je zo wel een nieuwe beweegactiviteit die je anders nooit had gedaan en ook leuk en goed voor je zijn om te doen.

CBS: een derde van de sporters mag niet meer sporten

Ook bij de jongvolwassen (18 tot 25 jaar) zijn sinds 4 november ook meerdere sporten nu verboden. Bij deze leeftijdcatogorie zijn de team- en contactsporten en individuele binnensporten het populairst.
Jongvolwassenen deden het vaakst aan een sport die nu niet beoefend mogen worden (35%). Bij 25- tot 45-jarigen is dit 27%, bij 45- tot 65-jarigen 19 % en bij 65-plussers 14%.

Kom in beweging. Blijf mentaal fit!

Dus ga vooral niet op die bank hangen maar blijf in beweging. Een recente peiling van onderzoeksbureau Ipsos gepubliceerd in de Volkskrant laat zien dat de maatregelen een negatieve invloed hebben gehad op gedrag. 38 procent van de ondervraagden zegt minder te bewegen. Neem je eigen verantwoordelijkheid en kom weer in beweging. Wij staan voor jou klaar!

Bij RWIJK GYM kan je nu wél sporten!

Woon je in omgeving Rijswijk en wil je deze tijd onder goede begeleiding werken aan je fitheid en vitaliteit? Kom dan eens langs bij RWIJK GYM!

Wij bieden wij de volgende mogelijkheden aan:

 • Outdoor personal training (max. met 2 personen)
 • Zelfstandig trainen in onze outdoor gym

Populaire sporten die nu direct beoefend kunnen worden zijn:

 • Hardlopen / Skaten
 • Fietsen / mountainbiken
 • Online workouts
 • Zelfstandig outdoor trainen
 • Personal training (max met 2 personen)
 • Zwemmen (zodra het weer het toelaat)

*zodra het weer mag  kan je bij ons ook in onze geheel verbouwde nieuwe indoor sportlocatie terecht. RWIJK GYM is een kleinschalige gym waar het persoonlijke contact / begeleiding hoog in het vaandel staat. Wij hebben binnen 150 m2 aan sportruimte en onze buitengym 200 m2. Dit maakt onze gym uniek doordat we beide aanbieden.

Ja! Ik wil wel eens met wat nieuws kennismaken!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.