Varieer jij genoeg binnen jouw (kracht)trainingen?
16 aug
Robert Havelaar

Variatie bij lichaamsbeweging en sport is goed om het voor jezelf leuk te houden en verveling te voorkomen. 

Variatie binnen jouw krachttraining is voornamelijk belangrijk om het vol te houden. Door voldoende te variëren binnen jouw trainingen kan je verveling voorkomen en daardoor houd je er langer plezier in en houd je het langer en beter vol.

Voor goede resultaten is consistentie nodig

krachttraining rijswijk

Dat houdt in dat je gewoon elke week 2 tot meerdere keren moet trainen en het liefst steeds wat zwaarder (in gewicht of aantal herhalingen). Als je een bepaald doel hebt is consistentie belangrijker dan variatie, maar dan moet je het dus nog wel voor een langere tijd kunnen volhouden. Want stop je na 3 maanden er mee dan zal je weer terugvallen in je behaalde resultaten. Variatie aanbrengen in je training gaat gemakkelijker met (kleine) variatie in jouw oefenschema. Wissel oefeningen af met oefeningen uit hetzelfde beweeg component. Je kunt een squat bijvoorbeeld ook afwisselen met een split squat (eenbenige squat) of een hoge box step up.

Een deadlift afwisselen met een hip thruster of een enkelbenige deadlift variant.

Andere trainingsmaterialen gebruiken kunnen er ook voor zorgen dat je variatie krijgt in je trainingsschema. Een barbell bench press kun je afwisselen met een dumbbell chest press. Ben creatief en kijk met welke oefeningen je het te trainen beweeg component nog meer kan trainen, en met welke materialen.

Doe jij altijd hetzelfde in je training en begint het te vervelen?

Pas de bovenstaande tips eens toe in je eigen trainingsprogramma en kijk of je met deze variatie weer nieuw elan in jouw oefenschema weet te brengen. Als je niet weet hoe je dat kunt doen, of het lukt jezelf niet, contact ons eens via onze Gratis Experience. Onze personal trainers helpen je graag verder!

Ja! Stuur mij alle informatie over krachttraining

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.