20 jan
Robert Havelaar

Samen hebben we de verantwoordelijkheid om mensen in beweging te houden!

Afgelopen maand was het even spannend nadat wij bezoek kregen van inspectie en handhaving. Wij dachten alles in goed overleg met gemeente Rijswijk besproken te hebben, alleen gaf de inspecteur aan van niks te weten, en te denken dat wat wij deden (leden zelfstandig laten trainen) niet te mogen. 

Wij hebben daarna alles wat er aan gestelde richtlijnen vanuit VWS / NOC NSF en NL Aktief weer voorgelegd bij de gemeente en na 1 dag in spanning afgewacht te hebben kregen we het verlossende woord dat waar we eerder goedkeuring voor (dachten) te hebben akkoord was. 

Zie hieronder kort de punten van belang (richtlijnen) die NOC NSF aangeeft op haar website over buitensporten. (https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

NOC NSF: Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Hoe doen wij dat bij RWIJK GYM:

* Onze leden trainen (sporten) alleen op hun eigen gemarkeerde plaats. Ze sporten niet samen of met meerdere personen tegelijk. Zij volgen geen groepsles. Met het komen en gaan naar onze locatie is er ook geen sprake van groepsvorming. Eenmaal aangekomen voeren zelfstandig een eigen programma uit, en verlaten daarna de locatie. Ten alle tijden is de minimale afstand gewaarborgd van 1,5 m. Op onze eigen terrein (parkeerdek) van 950 m2. is dit eerder meer dan de minimale 1,5 m2. Je kan het buiten sporten bij ons vergelijken wat mensen ook doen in het park / sportveldje of elders waar mensen oefeningen kunnen doen. 

NOC NSF: Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest. 

Hoe doen wij dat bij RWIJK GYM:

* Zoals hierboven reeds aangegeven voldoen wij aan de bovenstaande aangegeven richtlijnen met als extra dat wij hier zelf nog streng toezicht op houden dat deze richtlijnen ten allen tijde worden nageleefd. Ook voldoen wij aan de gestelde hygiënevoorschriften die RIVM hier aangeeft. Als iemand wil komen naar ons om zelfstandig te trainen (sporten) moeten zij eerst een vragenlijst invullen waarop zij aangeven klachtenvrij te hebben. Zijn ze dat niet is dit niet mogelijk.

In het “Protocol verantwoord sporten” van NOC NSF over buiten trainen met meerdere groepjes “Kaders Rijksoverheid per 23 januari 2021 – Richtlijnen algemeen” wordt onderstaande aangegeven:

– sporten kan individueel of in groepjes van maximaal 2 personen. Er kunnen meerdere groepjes naast elkaar sporten

Wij hebben hiervoor van onze gemeente geen akkoord gekregen. Maatregelen zijn gebaseerd op de landelijk geldende maatregelen maar per gemeente kan hier een ander besluit in genomen worden.

Wil ook bij RWIJK GYM een try-out training komen volgen?

Claim hier dan je plek: https://www.rwijkgym.nl/gratis-experience/  of meld je hieronder direct aan.

Ja! ik heb interesse in de gratis experience

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.