Recept van de maand
06 nov
jan

Met Sinterklaas in het vooruitzicht, staan ook de verleidingen van het decembersnoepgoed weer voor de deur. Pepernoten, taaitaai, chocolade en banketletter. Natuurlijk kun je ook een keer wat anders maken, bijvoorbeeld speculaas bananenbrood met amandelen. Erg lekker voor op pakjesavond!

Ingrediënten voor een hele cake:

  • 3 bananen (100 g per stuk)
  • 50 gram dadels
  • 200 gram speltmeel (gezeefd)
  • 2 eieren (50 g per stuk)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels (5 g per stuk) kaneel
  • 2 eetlepels (15 g per stuk) honing
  • 3 theelepels (5 g per stuk) speculaas en koekkruiden
  • 50 gram amandelen
  • handje (15 g) amandelschaafsel
  • olijfolie of boter (om in te vetten)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prak de bananen en stop ze in de keukenmachine, samen met de dadels, eieren, melk en honing. Mix goed door.
3. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, de kaneel en speculaaskruiden door elkaar.
4. Voeg hier dan het bananen-mengsel uit de keukenmachine aan toe en roer goed door elkaar totdat het een glad beslag is.
5. Roer dan de amandelen erdoor.
6. Vet de cakevorm in met olijfolie en vul de vorm met het beslag.
7. Bestrooi met amandelschaafsel en zet in de oven gedurende 40 minuten.
8. Check altijd even of het bananenbrood gaar is met een satéprikker.

Per plakje van 35 gram:

Kilocalorieën: 98 kcal
Koolhydraten: 12 g
Eiwitten: 3 g
Vetten: 4 g
* Dit gerecht bestaat voor 12 % uit eiwitten, 37 % vetten en 49 % uit koolhydraten.

NOTE: Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in de clublijst. Ga naar: https://healthcoachplus.virtuagym.com/, kies voeding (appeltje) en selecteer “Speculaas bananenbrood met amandelen” in de clublijst.

Bron: www.leukerecepten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *