20 nov
Robert Havelaar

Een makkelijk en snel te bereiden lunch gerecht wat ook nog eens goed vult zodat je de gehele middag vol zit en goed kan presteren. Dit lekker hartige gerecht staat in nog geen 10 min op tafel dus je hoeft er geen lange tijd voor in de keuken te staan. Omdat vele van ons in deze tijd thuiswerken leuk om eens uit te proberen. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Benodigdheden gerecht voor 1 persoon

Ingrediënten:

– 2 eieren (50 gram per stuk)
– scheutje melk (40 ml)
– peper en zout
– 2 grote (150 gram per stuk) verse tomaten in blokjes gesneden
– halve uitje ( +/- 25 gram), gesnipperd
– evt. voor wat extra bite 1 teentje knoflook, pepertje, bieslook
– theelepel (5 ml) olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui (en evt. het teentje knoflook en pepertje)
  • Voeg de tomaten toe en bak tot de tomaten zacht zijn.
  • Klop de eieren met de melk, en voeg een beetje peper en zout toe.
  • Voeg dit toe aan tomatenprutje en roer de blijf de eieren roeren zoals met roerei.
  • (als je het lekker vindt) strooi wat bieslook er overheen

 

Lekker op een geroosterde boterham : )

Per persoon per maaltijd:

– Totale kilocalorieën: 296 kcal
– Koolhydraten: 15 g = 20 EN%
– Eiwitten: 15 g = 20 EN%
– Vetten: 19 g = 58 EN%

 

*zonder de boterham

NOTE! Vergeet dit gerecht niet te loggen in je voedingsdagboek, om te zien wat dit met je macronutriënten doet in onze Lijfstijl voedingsapp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *