Komkommer Sushi
12 mei
Robert Havelaar

Gezonde variant van sushi

De sushi bevat weinig vetten. Wel veel koolhydraten maar waarvan weinig suikers. Het bevat de goede koolhydraten, die een goede energiebron zijn voor het lichaam. Door de garnalen zitten er ook veel eiwitten in. Wat bevorderend is voor de spieropbouw.

Benodigdheden

  •       1 komkommer
  •       70 gram sushi rijst
  •       ½ el rijstazijn
  •       100 gram garnalen
  •       Teentje knoflook
  •       ½ el sojasaus
  •       20 ml friteslijn
  •       5 gram gebakken uitjes

Bereidingswijze:

  1. Bereid de sushi rijst zoals beschreven op de verpakking. Als de rijst klaar is voeg een ½ eetlepel rijstazijn aan toe.
  2. Snij de komkommer door de helft en haal het middelste eruit met een lepel.
  3. Bak de garnalen in 1 teentje knoflook en een ½ eetlepel sojasaus.
  4. Verdeel de sushi rijst over de twee helften van de komkommer.
  5. Doe dan de garnalen erop en top af met í en gebakken uitjes.

 Macro’s:

  • 332 kcal
  • 16,2 EN% vet
  • 38,9 EN% eiwit
  • 39,2 EN% koolhydraten

#sushi #garnaal #komkommer #healthy #receptvandeweek #macros #eiwitten #vetten #koolhydraten #rwijkgym 

Bron: Susan Hendriks (studente voeding en diëtetiek Haagse hogeschool)

 

Wil je meer weten over voeding en een gezonde leefstijl?

Ja, Ik wil graag meer info ontvangen over voedingsadvies en leefstijlcoaching.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.