Recept van de maand; Banaan-havermout pannenkoekjes
20 mei
Robert Havelaar

Een goede start voor het hele gezin!

Een favoriet van veel mensen: pannenkoeken! Maar dan natuurlijk weer een gezondere versie:

Banaan-havermout pannenkoekjes.
Deze vallen heel goed in de smaak, zowel bij volwassenen als kinderen. En ook nog heel makkelijk om te maken, zonder moeilijke ingrediënten, maar 3 zelfs! Dit recept is weer terug te vinden in de LIJFSTIJL app. Ik ben heel benieuwd naar jullie pannenkoekjes!

Voor 1 persoon:

Ca. 5 pannenkoekjes

162 kcal

Vet: 5,5 gr/ 30%

Waarvan verzadigd: 1,8 gr

Eiwit: 8 gr/ 20%

Koolhydraat: 19 gr/ 47%

Vezels: 2 gr/ 2%

Ingrediënten:

Voor 2 personen/ ca. 10 pannenkoekjes

1 banaan (120gr)

2 eieren

20 gr havermout

Topping:

50 gram diepvries zomerfruit

Bereiding:

1. Doe de banaan, eieren en havermout in een blender of mix met een staafmixer tot een glad beslag. Is het beslag nog wat dik? Doe er dan een scheutje water bij.

2. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een pan en bak hier de pannenkoekjes in. Maak pannenkoekjes tussen de 10 en 15 centimeter tot het beslag op is. Bak ongeveer 2 minuten per kant.

3. Voor de rood fruit topping: doe het diepvries zomerfruit in een steelpannetje en laat op laag vuur langzaam ontdooien. Als het ontdooit is, giet het dan over de pannenkoekjes heen.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *