20 mei
Robert Havelaar

Veilig trainen bij RWIJK GYM vastgelegd in protocol

Na de eerste lockdown (maart tot juni 2020) is RWIJK GYM vanaf 1 juli 2020 aangepast open geweest tot 16 december 2020 toen de tweede lockdown afgekondigd werd. Hierdoor hebben wij na onze verbouwing binnen alleen nog maar naar de mooie nieuwe binnen locatie kunnen kijken. Wij zijn daarom erg blij dat we nu ook daar onze leden kunnen gaan begeleiden. Wij bij RWIJK GYM vinden dat wij een maatschappelijke missie hebben om mensen, in een gecontroleerde en veilige omgeving, te laten sporten en bewegen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om mensen in Rijswijk en omgeving te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl en een fitter en vitaler leven. Helemaal in deze tijd is dit juist heel belangrijk: door alle nodige maatregelen hebben veel mensen na meer dan 1 jaar corona een verminderde vitaliteit en weerstand, en juist dit hebben ze nu nodig om gezond, fit en vitaal door deze crisis heen te komen. Daarom is het erg fijn dat iedereen nu ook weer binnen bij ons terecht kan om aan hun fysieke en mentale gezondheid en vitaliteit te werken. Onze trainers staan te popelen om ook jou te helpen bij het bereiken van je gewenste doelen!

Ook onze buitentrainingen zullen wij gewoon blijven aanbieden zodat je vanaf nu zowel binnen als buiten bij ons kan komen sporten.

Bij het geven van onze buiten trainingen werken wij al enige tijd met aangepaste maatregelen en vanaf 19 mei gaan we dit nu ook voor onze binnen trainingen doen. Lees hieronder de volgens welke richtlijnen:

Uitgangspunt RIVM-richtlijnen zijn:

Veiligheid en hygiëne voor onze leden

1. Leden zijn verplicht een eigen handdoek mee te nemen. Als leden een bidon willen gebruiken, nemen ze die zelf mee.
2. Bij binnenkomst in de gym dienen leden verplicht gebruik te maken van gel/zeep en/of hun handen te wassen.
3. Leden blijven thuis als ze ziek zijn of in de afgelopen 72 uur ziek zijn geweest.
4. Zieke leden moeten direct naar huis. Leden volgen aanwijzingen van de trainers op, zoals bij het schoonmaken van sportmaterialen of apparatuur.
5. Leden houden zich aan de regels over de aankomst en het vertrek in de omgeving van de gym.
6. Leden vermijden fysiek contact met anderen leden of bij de training aanwezige leden.
7. Leden nemen alle meegebrachte zaken (flesjes, etc.) weer mee naar huis.
8. Leden volgen de algemene richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het minimaliseren van de verspreiding van de infectie op.
9. Leden dragen een mondkapje bij binnenkomst en na het sporten.

Wijze van trainen in de binnenlocatie

1. Wij mogen weer leden individueel begeleiden binnen tot een maximum van 16 voor onze binnenruimte, hierbij moet de afstand van 1,5 meter ten opzichte van een andere leden en/of trainer(s) gewaarborgd kunnen blijven.
2. In de binnen locatie worden 1-op-1 trainingen of 1-op-2 trainingen of zelfstandig trainen alleen gegeven met inachtneming van de afstand van 1,5 meter tussen leden onderling en tussen de trainers, behalve voor jeugd t/m 17 jaar die onderling geen 1,5 meter aan hoeven te houden.
3. Er mag getraind worden met groepjes van maximaal 2 mensen exclusief personal trainer. Er mag met verschillende groepjes in een ruimte getraind worden, mits de groepjes ten minste 1,5 meter afstand houden. De trainer mag instructie geven aan een groepje, deze groepjes mogen niet mengen. Groepstrainingen waar er wordt doorgedraaid zijn per 19 mei nog niet toegestaan. Dat betekent dat klassikale instructie aan meerdere groepjes tegelijk niet toegestaan is. Daarom bieden wij tot nadere berichtgeving in onze de binnen locatie alleen de zelfstandig trainen mogelijkheid aan.

Wijze van trainen in onze outdoor gym

1. Er kan per 19 mei overal in de buitenruimte gesport worden. Dat is niet meer voorbehouden aan plekken die de gemeente daarvoor heeft aangewezen.
2. De activiteiten buiten kunnen bestaan uit 1-op-1 trainingen met inachtneming van de afstand van 1,5 meter tussen sporters onderling en tussen leden en de trainer.
3. Groepstrainingen kunnen buiten wel plaatsvinden in een groepsgrootte van maximaal 30 personen, zodat de onderlinge afstand (tussen leden onderling en tussen trainer en leden) van 1,5 meter geborgd kan zijn – tijdens trainen is lichamelijk contact verboden. Jeugd en jongvolwassen t/m 27 jaar hoeven onderling tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand te houden.

HANDHAVING VAN MAATREGELEN

RWIJK GYM vindt het van groot belang dat de hierboven aangegeven maatregelen ten aanzien van social distancing worden nageleefd door iedereen die bij ons komt sporten. Wij zijn samen verantwoordelijk voor het naleven van de protocollen en samen zullen we ervoor zorgen dat we ons hier aan houden.

Meldingen

Indien maatregelen niet worden nageleefd door leden, kan de trainer dit lid een (tijdelijk) verbod opleggen. Binnen RWIJK GYM zijn de coronaverantwoordelijken “Robert Havelaar en Maarten Boek” . Voel je je als lid niet veilig, aarzel dan niet dit direct aan ons te melden.

Wij hebben om sporten en bewegen in locaties zoals RWIJK GYM zo veilig en verantwoord mogelijk te maken en te houden, dit protocol geschreven op basis van de richtlijnen uit onderstaande bronnen:

– Het algemene Protocol Verantwoord Sporten door NOC*NSF, sportbonden en het Platform Ondernemende Sport (POS)

– Tweede Kamerbrieven over stand van zaken COVID-19 d.d. 12 mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.