15 jan
jan

Motivation januari

Motivation januari, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Want ik en mijn -23 kilo zijn de afgelopen twee jaar (ja, zo lang duurt het minstens om je levensstijl aan te passen) niet altijd een gelukkig huwelijk geweest, maar we hebben gestreden voor een happily ever after.

Vaak krijg ik de vraag; “hoe heb je het gedaan, Sam?!” of “welk dieet heb je gevolgd?!”. Nou simpel, mijn leven lang heb ik heel wat diëten, afslanksupplementen, shakes, sapkuren en niet te nassen eiwit voer in reepvorm en zakjes gegeten. Soms hielp het, soms hielp het niet. Meestal met resultaat voor korte duur en een lege portemonnee, want ‘diëten’ op deze manier is vaak prijzig. Voor sommige werkt dit wel, daar oordeel ik verder niet over. Excessief sporten voor de duur van 1, 2 maanden om vervolgens weer een half jaar met zakken chips en pizza op de bank zitten om mezelf ‘op gewicht te houden’. In balans was ik niet. Tel daarbij op dat je focus meer op je carrière ligt (das succesvol geweest), dan op gezond leven en voor je het weet weeg je met je 1,70 groot ruim 106 kilo met de conditie van een zak patat!

Diëten is voor mij de oplossing niet geweest. Veranderen van levensstijl bleek de sleutel tot succes.

Ja, ik ben veel gezonder, bewuster en calorie-armer gaan eten. Ook ben ik veel meer gaan bewegen en sporten. Misschien wel het belangrijkste in deze is de structuur en regelmaat welke ik voor mezelf heb ingebouwd. Ook plan ik meer rustmomenten in lukt me nog niet altijd en ben ik veel bewuster aan het leven op alle fronten. Dus ook genieten, want dat doe ik inmiddels met volle teugen. Ook nog steeds van eten, want ik zit nog steeds van enthousiasme te stuiteren wanneer er lekker (ongezond) eten geserveerd wordt. Een goed glas wijn geniet ik ook nog van (of soms een fles), dus in die zin laat ik niks. Maar het belangrijkste is dat ik ben gaan leren dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Al zijn er nog genoeg momenten waarop ik denk; fuck it, ik ben er klaar mee. Om vervolgens maar weer de draad op te pakken…

Ondanks dit alles was, is en zal het altijd een struggle blijven om niet weer de verkeerde keuzes te maken. Eten is OVERAL en blijft verleidelijk. Het sporten heb ik inmiddels zo omarmd, dat ik niet meer zonder kan en onrustig wordt als ik die uitlaatklep niet heb. Ik heb nog een kleine 5-7 kilo te gaan voor ik op mijn streefgewicht zit en ben ervan overtuigd dat me dat dit jaar gaat lukken! – Iets met goede voornemens, wie heeft ze niet. – Succes gewenst aan een ieder die momenteel door dezelfde fase heen gaat!❤️Ik weet dat jullie daar zijn!
Hierbij twee resultaten van twee jaar hard werken… 👊🏻

Ook interesse in leefstijlcoaching?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  15 jan
  jan

  Motivation januari

  Motivation januari, ik hoop dat je er wat aan hebt!

  Want ik en mijn -23 kilo zijn de afgelopen twee jaar (ja, zo lang duurt het minstens om je levensstijl aan te passen) niet altijd een gelukkig huwelijk geweest, maar we hebben gestreden voor een happily ever after.

  Vaak krijg ik de vraag; “hoe heb je het gedaan, Sam?!” of “welk dieet heb je gevolgd?!”. Nou simpel, mijn leven lang heb ik heel wat diëten, afslanksupplementen, shakes, sapkuren en niet te nassen eiwit voer in reepvorm en zakjes gegeten. Soms hielp het, soms hielp het niet. Meestal met resultaat voor korte duur en een lege portemonnee, want ‘diëten’ op deze manier is vaak prijzig. Voor sommige werkt dit wel, daar oordeel ik verder niet over. Excessief sporten voor de duur van 1, 2 maanden om vervolgens weer een half jaar met zakken chips en pizza op de bank zitten om mezelf ‘op gewicht te houden’. In balans was ik niet. Tel daarbij op dat je focus meer op je carrière ligt (das succesvol geweest), dan op gezond leven en voor je het weet weeg je met je 1,70 groot ruim 106 kilo met de conditie van een zak patat!

  Diëten is voor mij de oplossing niet geweest. Veranderen van levensstijl bleek de sleutel tot succes.

  Ja, ik ben veel gezonder, bewuster en calorie-armer gaan eten. Ook ben ik veel meer gaan bewegen en sporten. Misschien wel het belangrijkste in deze is de structuur en regelmaat welke ik voor mezelf heb ingebouwd. Ook plan ik meer rustmomenten in lukt me nog niet altijd en ben ik veel bewuster aan het leven op alle fronten. Dus ook genieten, want dat doe ik inmiddels met volle teugen. Ook nog steeds van eten, want ik zit nog steeds van enthousiasme te stuiteren wanneer er lekker (ongezond) eten geserveerd wordt. Een goed glas wijn geniet ik ook nog van (of soms een fles), dus in die zin laat ik niks. Maar het belangrijkste is dat ik ben gaan leren dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Al zijn er nog genoeg momenten waarop ik denk; fuck it, ik ben er klaar mee. Om vervolgens maar weer de draad op te pakken…

  Ondanks dit alles was, is en zal het altijd een struggle blijven om niet weer de verkeerde keuzes te maken. Eten is OVERAL en blijft verleidelijk. Het sporten heb ik inmiddels zo omarmd, dat ik niet meer zonder kan en onrustig wordt als ik die uitlaatklep niet heb. Ik heb nog een kleine 5-7 kilo te gaan voor ik op mijn streefgewicht zit en ben ervan overtuigd dat me dat dit jaar gaat lukken! – Iets met goede voornemens, wie heeft ze niet. – Succes gewenst aan een ieder die momenteel door dezelfde fase heen gaat!❤️Ik weet dat jullie daar zijn!
  Hierbij twee resultaten van twee jaar hard werken… 👊🏻

  Ook interesse in leefstijlcoaching?

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.