trainen met diabetes
18 okt
jan

Hallo allemaal!

Zoals ik mijn vorige stukje schreef (lees die hier: https://www.rwijkgym.nl/jan-marc-molendijk-trainen-met-diabetes/) kan trainen met Diabetes wat uitdagingen met zich mee brengen maar is niks onoverkomelijk!

Maand 2
Ik ben inmiddels bij mijn “zorgteam” in het LUMC geweest om mijn doelstelling uit te leggen en de juiste (medische) hulp te krijgen.  Met diëtist Wesley en personal trainer Chafik hebben we een voedingsschema opgesteld wat voldoet aan mijn kcal (kilocalorieën) inname, proteïne, vet en koolhydraat behoeften. De zogenoemde macro’s. Dit schema kan ik 7 dagen per week aanhouden en is helemaal afgesteld op mijn trainingsschema, de gewenst groei, mijn diabetes en mijn coeliakie (glutenallergie).

Hiervoor heb ik met Wesley een test gedaan om mijn calorie verbranding in rust te berekenen. Handig om te weten als je graag een calorietekort wilt hanteren om je vetpercentage te verliezen. Op het moment van meten zat ik op 23% vetpercentage dus er is genoeg te doen!

Zo’n test ziet er als volgt uit:

marc 2
trainen met diabetes

Mijn trainingsweek programma 

Daarnaast ben ik natuurlijk volle bak begonnen met trainen. 

  • Maandag: bovenlichaam
  • Dinsdag: onderlichaam
  • Woensdag: bovenlichaam
  • Donderdag: rustdag
  • Vrijdag: onderlichaam
  • Zaterdag: bovenlichaam
  • Zondag: rustdag

marcEen split training (onderlichaam vs. bovenlichaam) zorgt ervoor dat ik gefocust bezig kan zijn met 1 onderdeel van mijn lichaam en deze maximaal kan trainen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat er genoeg hersteltijd zit tussen bijvoorbeeld de bovenlichaamtrainingen.

In totaal heb ik dus 45 trainingen gedaan en ongeveer 70 uur getraind op basis van een gemiddelde training van 1,45 uur).

So far so good! 

Ik zit er lekker in, zie en voel mooie progressies plaats vinden en zie uit naar de aankomende periode. Tot het einde van het jaar zit ik in een bulkperiode waarin ik in spiermassa moet aankomen en mijn vetpercentage gelijk zou moeten blijven. We gaan voor maximale resultaten dus ik hou me strikt aan mijn voedingsschema en ben zelfs gestopt met roken (21 jaar gedaan) en met alcohol. Alles voor de gains!  

Zijn er dan ook minpunten?
Jazeker. Mijn suiker slaat op dit moment even lekker op hol. Ik word onder begeleiding van Wendela, mijn diabetesverpleegkundige, weer opnieuw “ingesteld” zodat mijn suikers weer binnen de normeringen gaan vallen die horen. Mijn nieuwe leefpatroon zorgt ervoor dat ik in principe alles opnieuw moet uittesten en instellen. Dit kan af en toe wat frustratie en stress opleveren maar zoals gezegd doe ik dit gelukkig niet alleen en is mijn medische team er ter ondersteuning. Ook mijn vrouw Levi is in dit geval mijn steun en toeverlaat. 

Mijn persoonlijke challenge kan je ook volgen via mijn socials
Per 1 oktober ga ik mijn avontuur ook delen op de socials. Voornamelijk gericht op andere diabetici (jongeren) maar jullie vinden het natuurlijk ook leuk om mij daar te volgen 😉 . Op Instagram: No-Limit-Diabetics

Voor nu, go get it! Train ze!

Groetjes,

Jan Marc Molendijk

 Enthousiast geworden door deze review van Jan Marc?

Ja! ik wil mij aanmelden voor een kennismaking met proeftraining bij RWIJK GYM.  • --------------------------------------------

    Jouw gegevens:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.