20 okt
Robert Havelaar

Tijdens dit jaargetijde (regen / wind en koudere temperaturen) merken we vaak dat mensen meer trek hebben in gerechten die vullen. In het voorjaar en de  zomer is dit vaak anders en zien we dat men eerder voor een salade kiest. Het pasta gerecht is door het gebruik van producten waarin vetten zitten zoals kookroom, geitenkaas, noten – spekjes voedzamer. Let er goed op dat je er niet teveel van eet (portie controle). Heb je veel trek eet naast dit gerecht dan nog een extra portie groente, salade of rauwkost. Lijkt het je een lekker gerecht, zie hieronder het boodschappenlijst met de bereidingswijze.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 150 g volkoren spaghetti
– 600 g pompoenblokjes
– ½ ui ( 100 g)
– 1 theelepel (5 g) gedroogde peterselie
– snuf peper en zout
– Klein scheutje (10 ml) olijfolie
– Een flinke scheut (20 tot 40 ml) kookroom
– Half blokje groentebouillon
– 100 g rucola
– Een handje (20 g) pecannoten
– Een handje (25 g) verbrokkelde geitenkaas
– 100 gr spekjes
Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Verdeel de pompoenblokjes over een beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.

3. Bak ondertussen de spekjes totdat ze knapperig zijn.

4. Snipper de ui en fruit hem aan in wat olijfolie.

5. Voeg 250 ml water en een half bouillonblokje toe en verwarm tot het bouillonblokje is opgelost.

6. Voeg de peterselie en driekwart van de geroosterde pompoen toe en pureer het geheel met behulp van een keukenmachine of staafmixer.

7. Voeg een scheut kookroom toe en roer goed door.

8. Voeg dan de rest van de pompoenblokjes en de spekjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

9. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer samen met de rucola door de saus.

10 Verdeel de pasta over 2 borden en verbrokkel de geitenkaas en pecannoten erover om het gerecht af te maken.

 

Eetsmakelijk 😊

 

Per persoon per maaltijd:
Totale kilocalorieën: 451 kcal
Koolhydraten: 29 g = 26 EN%
Eiwitten: 16 g = 14 EN%
Vetten: 29 g = 58 EN%

 

NOTE! Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je voedingsdagboek, hebben we deze ook weer opgenomen in de voedingsapp onder “mijn maaltijden” onder de naam “ Herfstige pasta met geroosterde pompoen “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *