Een feestelijk ontbijt: breakfast cheesecake
07 feb
jan

Het ontbijt geeft je de energie om de dag goed te beginnen. Het zorgt ervoor dat je productiever bent op school of op je werk. Neem dus even de tijd voor je ontbijt.

Maak een feestje van je ontbijt!

Uiteraard kun je van je ontbijt ook een feestje maken! Begin de dag eens met een taart; een lekkere en gezonde breakfast cheesecake! Boordevol vezels, goede koolhydraten, vetten en eiwitten. Als je hem op je vrije zondag maakt, dan heb je tot aan donderdag voor twee personen ontbijt klaar staan.

Ingrediënten voor 8 porties

Voor de bodem:

  • 320 gr havermeel
  • 40 gr kokosolie
  • 1 el koekkruiden
  • 40 gr walnoten
  • 50 gr dadels

Voor de vulling:

  • 1000 gr magere kwark
  • 200 gr roomkaas – light
  • 4 eieren
  • 2 el amandelmeel
  • 1 limoen
  • 1/2 tl vanillepoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontpit de dadels en laat ze een half uurtje weken in een klein laagje water tot ze net onder staan.
Maak de kokosolie vloeibaar in de magnetron en bekleed de springvorm met een vel bakpapier. Deze klem je makkelijk tussen de bodem en de rand, de rest mag je weg knippen.
Doe de dadels met het laagje water in een goede blender of keukenmachine en zet hem aan. Doe daar de kokosolie en de walnoten bij tot het een fijn prutje wordt. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Voeg als laatste de havermeel en de koekkruiden toe en laat de keukenmachine draaien tot het deeg korrelig wordt. Het deeg is goed als er kruimels ontstaan die niet uit elkaar vallen. Als het deeg nog te droog is, kun je nog een beetje water toevoegen.
Doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en verdeel het goed met je handen of met een lepel. Druk het daarna goed aan. Zet de springvorm vervolgens even in de koelkast als je verder gaat met de vulling.

Voor de vulling rasp je de schil van een limoen en deze pers je vervolgens uit.
Doe de kwark, roomkaas, eieren en limoensap in de keukenmachine en laat hem even goed draaien. Voeg dan langzaam de amandelmeel toe. Als laatste voeg je nog de vanillepoeder en de limoenrasp toe.
Doe de vulling in de springvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven voor 65 tot 75 minuten. Dit verschilt per oven. Je kan zien dat de taart klaar is als de bovenkant goudbruin begint te kleuren.
Haal de taart uit de oven en laat hem even afkoelen. Tot slot moet hij minimaal 4 uur in de koelkast staan om goed op te stijven.

Je kunt de taart ongeveer 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Nu heb je dus voor 2 personen voor 4 dagen ontbijt klaar staan! Invriezen kan ook.

NOTE: Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in de clublijst. Ga naar: https://healthcoachplus.virtuagym.com/, kies voeding (appeltje) en selecteer de breakfast cheesecake in de clublijst.

Voedingswaarde

Per portie : 243 g
Kilocalorieën: 384
Koolhydraten: 29 g = 15 %
Eiwitten: 25 g = 13 %
Vetten: 20 g = 23 %

Bron: Voedzaamsnel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *