sporten tijdens vakantie
16 jul
Robert Havelaar

Nog een paar weken en dan begint de zomervakantie.

Het is weer bijna zo ver, de zomervakantie begint in onze regio vanaf 16 juli, en gelukkig is er weer de mogelijkheid om erop uit te trekken. Of je nu in Nederland blijft of op vakantie gaat naar het buitenland, velen van ons zullen erop uit trekken voor een welverdiende vakantie.

Sporten tijdens de vakantie

Heb je er al over nagedacht wat en hoe je het gaat doen met sporten tijdens de vakantie?. Neem je even een pauze of train je lekker op je vakantie door? Dit laatste is verstandig wil je het behaalde resultaat behouden of het te behalen doel niet uit het oog verliezen. Dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal niet kan genieten van wat extra rust en lekkere maaltijden. Meestal pakken we die rust toch wel omdat we meestal minder actief zijn tijdens onze vakanties. Het is daarom misschien wel lekker als je je sportmomenten erin weet te houden. Op die manier blijf je je fysiek en mentaal fit voelen en kan je s’avonds iets meer genieten van een lekker hapje en/of drankje ; )

Wat kan ik doen aan sport als ik op vakantie ben?

Je hoeft niet gelijk een lidmaatschap af te sluiten bij de lokale gym waar je op vakantie bent, je kan zelf namelijk een hoop doen. Maar wat dan hoor ik je denken?

 1. Dagelijkse stappen minimaal 10.000 tot 15.000 per dag
 2. 30 min zwemmen per dag (baantje trekken)
 3. Huur een fiets (zie je gelijk ook meer van de omgeving dan als je in de auto zit)
 4. Onderneem leuke activiteiten op je vakantie
 5. Doe een aantal keer per week een online workout
 6. Maak een trainingsprogramma voor tijdens je vakantie

Er zijn vast en zeker nog meer dingen die je kan doen. Probeer altijd te kijken naar wat er mogelijk is i.p.v. wat niet. Wees creatief en je zal zien dat er ook tijdens vakantie een hoop is wat je kan doen zodat je blijft bewegen en sporten. Daaraan aangevuld als advies; let op met wat je eet en in welke hoeveelheden (geldt ook voor wat je drinkt ; ) ) en zorg dat je goed blijft slapen.

Vakantie workouts van RWIJK GYM

In onze besloten RWIJK GYM Facebook groep hebben wij inmiddels meer dan 135 gave online workouts staan die je overal ter wereld kan uitvoeren. Het enige wat je nodig hebt is internet en gelukkig is dit op de meeste plaatsen beschikbaar. Zo kan je ook op je vakantie toch nog training krijgen van één van onze personal trainers. En voor de mensen die niet van sporten voor een scherm houden hebben wij in onze eigen LIJFSTIJL app een heleboel workouts klaarstaan die je dan kan doen.

Wil je meer informatie ontvangen hoe wij je kunnen helpen door te blijven trainen tijdens je vakantie of wil je meer weten welke (online of offline) workouts wij je kunnen aanbieden? Stuur mail naar: info@rwijkgym.nl

Ja! Stuur mij alle informatie over online/offline workouts

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.