21 mrt
Robert Havelaar

Recept van de maand “ Vispakketje uit de oven

Dit gezonde en kleurrijke maaltje is niet alleen erg lekker, makkelijk en snel te maken, het ziet er ook nog uit als een feestje op je bord met alle zijn verschillende kleuren. En je kan er makkelijk mee variëren door een andere vissoort voor gebruiken. Ik maak in onderstaande recept gebruik van kabeljauw en zalm. Houd er rekening mee dat als je varieert in vissoort zoals bijv. bij zalm (vette vis waar meer kcal in zitten) ten opzichte van kabeljauw dat je dan je portiegrootte daarop aanpast. Deze maaltijd is eiwitrijk en door alle groentes zit het ook vol met vitamines, mineralen en vezels. Al met al een heerlijk en gezond recept om eens uit te proberen! 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 150 gram kabeljauw of 50 gram zalm 
  • 60 gram oranje paprika
  • 60 gram rode paprika
  • 125 gram aubergine
  • 100 gram Bimi 
  • beetje peper en zout (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Zet de heteluchtoven aan op 200 graden.
  2. Maak de groenten schoon en snijd ze in plakjes en reepjes. 
  3. Maak de vis schoon en controleer op graten. 
  4. Scheur een stuk zilverfolie af. 
  5. Plaats daarop als eerst de aubergine voeg een beetje peper en zout toe.
  6. Leg de vis op de aubergines.
  7. Beleg (om en om) de vis met de paprikareepjes
  8. Leg de bimi bovenop de vis en paprika.
  9. Vouw als laatste het zilver folie dicht zodat het pakketje wordt.
  10. Leg het vispakketje voor 25 tot 30 min in de oven, daarna is het klaar.
  11. Bon appetit, geniet ervan!

NOTE! Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je Lijfstijl voedingsdagboek, hebben we dit recept ook weer opgenomen in de voedingsapp onder “mijn maaltijden” en receptnaam “ RWIJK GYM Vispakketje met kabeljauw of zalm”

*Bijgerecht: Spaghetti aglio e olio

  • 50 tot 75 gram gekookte spaghetti
  • 1 grote eetlepel olijfolie
  • 3 teentje knoflook
  • evt. 1 a 2 spaanse pepers
  • 5 gram verse peterselie 

Bereidingswijze Spaghetti aglio e olio:

  1. Kook de spaghetti al dente.
  2. Maak de knoflook (en evt spaanse peper) schoon en snijd ze in kleine stukjes. 
  3. Fruit in olijfolie de knoflook (en evt spaanse peper) aan. 
  4. Voeg de al dente gekookte spaghetti daaraan toe en roer het door elkaar. 
  5. Voeg als laatste de verse peterselie toe (en evt. parmezaanse kaas).
  6. Snel en makkelijk te maken en heerlijk om bij het vispakketje erbij te eten.

voedingswaarde vispakketje met kabeljauw:

  1. Calorieën: 208 kcal
  2. Koolhydraten: 11 gram = 21 EN%
  3. Vet: 3,1 gram = 13 EN%
  4. Eiwit: 32,9 gram = 63 EN%

voedingswaarde vispakketje met zalm:

  1. Calorieën: 202 kcal
  2. Koolhydraten: 11 gram = 21 EN%
  3. Vet: 8 gram = 33 EN%
  4. Eiwit: 18 gram = 33 EN%

Bron: Chef Roberto ; )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *