21 mrt
Robert Havelaar

Recipe of the month “Fish package from the oven”

This healthy and colorful meal is not only very tasty, easy and quick to make, it also looks like a party on your plate with all its different colors. And you can easily vary with it by using a different fish species. I use cod and salmon in the recipe below. Keep in mind that if you vary in fish type, such as salmon (fatty fish with more kcal in it) compared to cod, then adjust your portion size accordingly. This meal is rich in protein and because of all vegetables it is also full of vitamins, minerals and fiber. All in all, a delicious and healthy recipe to try!

Ingredients for 1 person:

150 grams of cod or 50 grams of salmon
60 grams of orange bell pepper
60 grams of red pepper
125 grams of eggplant
100 grams of Bimi
little pepper and salt (optional)

Preparation method:

Turn the convection oven on to 200 degrees.
Clean the vegetables and cut them into slices and strips.
Clean the fish and check for bones.
Tear off a piece of silver foil.
First place the aubergine on top and add a little salt and pepper.
Place the fish on top of the aubergines.
Cover the fish (alternately) with the pepper strips
Place the bimi on top of the fish and bell pepper.
Finally, fold the silver foil so that the package becomes.
Place the fish package in the oven for 25 to 30 minutes, then it is ready.
Bon appetit, enjoy!

NOTE! To make it easy to log this dish in your Lijfstijl food diary, we have also included this recipe in the food app under “my meals” and recipe name “RWIJK GYM Fish package with cod or salmon”

* Side dish: Spaghetti aglio e olio

50 to 75 grams of cooked spaghetti
1 large tablespoon of olive oil
3 clove of garlic
possibly. 1 or 2 chili peppers
5 grams of fresh parsley

Preparation method Spaghetti aglio e olio:

Cook the spaghetti al dente.
Clean the garlic (and possibly chili pepper) and cut them into small pieces.
Fry the garlic (and possibly chili pepper) in olive oil.
Add the al dente cooked spaghetti and stir it together.
Finally, add the fresh parsley (and parmesan cheese if desired).
Quick and easy to make and delicious to eat with the fish package.

nutritional value fish package with cod:

Calories: 208 kcal
Carbohydrates: 11 grams = 21 EN%
Fat: 3.1 grams = 13 EN%
Protein: 32.9 grams = 63 EN%

nutritional value fish package with salmon:

Calories: 202 kcal
Carbohydrates: 11 grams = 21 EN%
Fat: 8 grams = 33 EN%
Protein: 18 grams = 33 EN%

Source: Chef Roberto; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 mrt
Robert Havelaar

Recept van de maand “ Vispakketje uit de oven

Dit gezonde en kleurrijke maaltje is niet alleen erg lekker, makkelijk en snel te maken, het ziet er ook nog uit als een feestje op je bord met alle zijn verschillende kleuren. En je kan er makkelijk mee variëren door een andere vissoort voor gebruiken. Ik maak in onderstaande recept gebruik van kabeljauw en zalm. Houd er rekening mee dat als je varieert in vissoort zoals bijv. bij zalm (vette vis waar meer kcal in zitten) ten opzichte van kabeljauw dat je dan je portiegrootte daarop aanpast. Deze maaltijd is eiwitrijk en door alle groentes zit het ook vol met vitamines, mineralen en vezels. Al met al een heerlijk en gezond recept om eens uit te proberen! 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 150 gram kabeljauw of 50 gram zalm 
  • 60 gram oranje paprika
  • 60 gram rode paprika
  • 125 gram aubergine
  • 100 gram Bimi 
  • beetje peper en zout (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Zet de heteluchtoven aan op 200 graden.
  2. Maak de groenten schoon en snijd ze in plakjes en reepjes. 
  3. Maak de vis schoon en controleer op graten. 
  4. Scheur een stuk zilverfolie af. 
  5. Plaats daarop als eerst de aubergine voeg een beetje peper en zout toe.
  6. Leg de vis op de aubergines.
  7. Beleg (om en om) de vis met de paprikareepjes
  8. Leg de bimi bovenop de vis en paprika.
  9. Vouw als laatste het zilver folie dicht zodat het pakketje wordt.
  10. Leg het vispakketje voor 25 tot 30 min in de oven, daarna is het klaar.
  11. Bon appetit, geniet ervan!

NOTE! Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je Lijfstijl voedingsdagboek, hebben we dit recept ook weer opgenomen in de voedingsapp onder “mijn maaltijden” en receptnaam “ RWIJK GYM Vispakketje met kabeljauw of zalm”

*Bijgerecht: Spaghetti aglio e olio

  • 50 tot 75 gram gekookte spaghetti
  • 1 grote eetlepel olijfolie
  • 3 teentje knoflook
  • evt. 1 a 2 spaanse pepers
  • 5 gram verse peterselie 

Bereidingswijze Spaghetti aglio e olio:

  1. Kook de spaghetti al dente.
  2. Maak de knoflook (en evt spaanse peper) schoon en snijd ze in kleine stukjes. 
  3. Fruit in olijfolie de knoflook (en evt spaanse peper) aan. 
  4. Voeg de al dente gekookte spaghetti daaraan toe en roer het door elkaar. 
  5. Voeg als laatste de verse peterselie toe (en evt. parmezaanse kaas).
  6. Snel en makkelijk te maken en heerlijk om bij het vispakketje erbij te eten.

voedingswaarde vispakketje met kabeljauw:

  1. Calorieën: 208 kcal
  2. Koolhydraten: 11 gram = 21 EN%
  3. Vet: 3,1 gram = 13 EN%
  4. Eiwit: 32,9 gram = 63 EN%

voedingswaarde vispakketje met zalm:

  1. Calorieën: 202 kcal
  2. Koolhydraten: 11 gram = 21 EN%
  3. Vet: 8 gram = 33 EN%
  4. Eiwit: 18 gram = 33 EN%

Bron: Chef Roberto ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.