16 apr
Robert Havelaar

Recept van de maand “ Scrambled egg met tempeh, avocado en rucola”

Dit heerlijk hartige brunch gerecht zal je een goede vulling geven zodat je de hele middag erop vooruit kan. Als je wat meer koolhydraten erbij wil kan je het op een volkoren boterham eten. Ook dit recept is weer makkelijk te maken en door er kruiden en specerijen aan toe te voegen kan je er een eigen draai aan geven. 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 eieren 
  • ½  rode kleine ui (50 gram)
  • 40 gram tempeh
  • 3  cherrytomaatjes
  • ½ avocado (45 gram)
  • 1 handje rucola sla (35 gram) 
  • 1 el (10 ml) sojasaus
  • Marinade tempeh (niet teveel)
  • Peper en zout 
  • Snuf gemberpoeder
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf kurkuma

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tempeh in reepjes
  2. Leg in een kom en marineer met de sojasaus, gemberpoeder, knoflookpoeder en kurkuma. 
  3. Laat 15 minuten intrekken. 
  4. Snipper de ui. 
  5. Verhit een koekenpan met olie, fruit de ui even kort aan en voeg vervolgens de tempeh toe. 
  6. Bak de tempeh in 5 á 7 minuten gaar en goudbruin, de tempeh mag zelfs een beetje krokant zijn. 
  7. Halveer ondertussen de tomaatjes en voeg deze toe. 
  8. Klop de eieren los in een kom en voeg deze toe in de pan. 
  9. Zet het vuur iets lager en blijf het geheel met een spatel goed omscheppen. 
  10. Als het ei helemaal is gestold, is je roerei klaar. 
  11. Breng op smaak met peper en zout. 
  12. Schep het roerei met tempeh in een kom en garneer met blokjes avocado en rucola.

Bon appetit, geniet ervan!

NOTE! Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je Lijfstijl voedingsdagboek, hebben we dit recept ook weer opgenomen in de voedingsapp onder “mijn maaltijden” en receptnaam “ Scrambled egg met tempeh, avocado en rucola”

voedingswaarde Scrambled egg met tempeh, avocado en rucola:

  • Calorieën:  345 kcal
  • Koolhydraten:  12 gram =  14 EN%
  • Vet:  21 gram =  55 EN%
  • Eiwit:  25 gram =  29 EN%

voedingswaarde Scrambled egg met volkoren boterham:

  • Calorieën:  426 kcal
  • Koolhydraten:  25 gram =  23 EN%
  • Vet:  22 gram =  46 EN%
  • Eiwit:  29 gram =  27 EN%

 

Bron: Feelgoodbyfood

https://www.feelgoodbyfood.nl/scrambled-egg-tempeh-avocado/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *