Deze heerlijke Hollandse kapucijners is een echt herfstgerecht wat het een aanrader maakt om in deze tijd van het jaar te maken. Naast dat het lekker is, is ook nog erg gezond en voedzaam door alle groenten die het gerecht bevat. Het gerecht heeft voldoende vetten en is rijk aan eiwitten. Hierdoor zorgt het ervoor dat je er een lang verzadigd (vol) gevoel van zal hebben. Dit voorkomt dat je s avonds nog op strooptocht gaat om nog wat te knabbelen of snacken te pakken.
Ingrediënten Hollandse pot (2 personen of porties):
- 1 prei (150 gram)
- 2 winterwortel (100 gram per stuk)
- 4 stengels bleekselderij (20 gram per stuk)
- Mager rundergehakt (100 gram)
- 2 eetlepel (15 gram per lepel) tomatenpuree
- 4 laurierblaadjes (1 gram per stuk)
- Verse tijm (paar kleine takjes)
- Pot of blik kapucijners (400 gram)
Bereidingswijze:
- Was en maak de verse groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de wortel in plakken en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm een braadpan en bak hierin het rundergehakt rul en gaar.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de groente toe met de laurierblaadjes,wat tijm en een beetje water.
- Smoor de groente in 10 minuten gaar.
- Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze in de pan. Laat het geheel goed warm worden.
- Voeg evt. nog wat peper en zout toe.
- Verwijder de laurierblaadjes.
Bon a petit!
Per 2 portie van 760 gram
Kilocalorieën: 733 kcal
Koolhydraten: 65 gram (35 EN%)
Eiwit: 51 gram (28 EN%)
Vet: 25 gram (32 EN%)