17 jan
Robert Havelaar

Gelukkig hebben wij in de persconferentie van vrijdag 14 januari de bevestiging gekregen van de boodschap die onze brancheorganisatie NL Actief de dinsdag ervoor nog eens stevig onder de aandacht heeft gebracht: dat het is essentieel is dat mensen moeten kunnen sporten en bewegen!

Fijn om dan nu te horen en zien dat het nieuwe kabinet en de nieuwe ministers Conny Helder en Ernst Kuipers, de daadkracht tonen om voor het sporten vanaf zaterdag 15 januari 5:00 uur weer meer mogelijk te maken. Met de petit en alle eerdere contact vanuit de sport en fitnessbranche is het gelukt om de essentie van sporten op het netvlies van de politiek te krijgen en we horen vanuit de rijksoverheid dat de actie dinsdag daar een grote bijdrage aan geleverd heeft. Iedereen dus nogmaals bedankt die de petitie ook heeft getekend!

Hoe gaan de versoepelde maatregelen die vanaf zaterdag 15 januari 5.00 uur eruit zien?

Nieuwe richtlijnen na versoepelingen voor de sportbranche

RWIJK GYM kan de deuren weer openen om ook hun leden weer binnen te begeleiden.

Hieronder de belangrijkste richtlijnen die daarbij van toepassingen zijn:

– Het is voor alle leeftijden weer mogelijk om binnen en buiten te sporten. Geen restricties dus op leeftijd of sluitingstijden.

– Wij dienen de 1,5 meter afstand te allen tijden wel te borgen. De enige uitzondering is jeugd onder de 18 jaar en als het voor de sportactiviteit niet mogelijk is om de 1,5 meter aan te houden. Denk daarbij aan boksen, bootcamp etc.

– De reeds bij iedereen wel bekende hygiënemaatregelen blijven van toepassing.

Voor binnensporten geldt nu:

– Er is geen beperking voor de groepsgrootte in een binnenruimte. Wel dient de 1,5 meter aangehouden te worden zoals hierboven beschreven.

– Er zal nog steeds een corona toegangsbewijs (QR check) aan alle sporters gevraagd moeten worden.

– Mondkapjes zijn verplicht bij binnenkomst en het verlaten van onze binnenruimtes. Tijdens het sporten hoeft er geen mondkapje gedragen te worden.

– Reserveren is geen vereiste vanuit de overheid, maar onze leden zijn niet anders gewend 😊

– Kleedkamers zijn weer open zijn. Er dient wel de 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Voor buitensporten geldt nu:

Er zijn geen beperking meer in groepsgrootte voor het buitensporten, geen sluitingstijden en geen verplichting voor een QR code check. Ook hier dien je de 1,5 meter afstand te waarborgen. Met als enige uitzondering weer bij sportactiviteit waar het niet mogelijk is om de 1,5 meter aan te houden. Zoals bij boksen en of bootcamp training.

Corona (QR) codecheck

We realiseren ons dat een deel van onze leden en geïnteresseerde, of wellicht ook achterban bezwaren heeft tegen het Corona (QR) check beleid. Wij willen liever ook iedereen laten sporten, en willen geen leden moeten weigeren omdat wij dit niet klantvriendelijk vinden. We snappen dat deze maatregel gevoelig kan liggen bij sommige van jullie.

Laten duidelijk zijn: als het aan ons ligt moet iedereen aan zijn of haar gezondheid kunnen werken, gevaccineerd of ongevaccineerd. Gelukkig kan dat ook bij RWIJK GYM met onze mooie binnen en buiten gym 😊

Aan de andere kant is het controleren van de QR code een eis die vanuit de overheid gesteld wordt, met een boete en sluiting als mogelijke maatregel als ik mij als bedrijf daar niet aan houdt.

Aan de andere kant is er een (stille) meerderheid die gevaccineerd is en er juist waarde aan hecht dat ze bij ons hierdoor veilig en verantwoord kunnen sporten en dus waarde hechten aan de controle van de QR code. Wij respecteren ieder zijn mening en keuzes hierin maar moeten als bedrijf het overheidsbeleid volgen om boetes en sluiting te voorkomen. Wij hopen dat je dit ook zal begrijpen.

Sporten moet essentieel worden

Ondanks dat we formeel nog geen essentiële sector zijn, zien we aan dit huidige besluit over de maatregelen wel in datzelfde kader: we hebben een bevoorrechte positie ten opzichte van andere sectoren. Dat brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee, dat wij als sportbranche en de bedrijf onszelf als essentieel opstellen. Wat bedoel ik daarmee? Dat wij ons als bedrijf heel goed realiseren dat Omikron in de komende periode met wellicht 80.000 besmettingen per dag rondwaart. Het is dus van groot belang om ons samen te houden aan de gestelde richtlijnen. Het is samen onze verantwoordelijkheid om met elkaar in de komende periode verantwoord en veilig te sporten.

Ik en mijn personal trainersteam zijn erg blij dat wij bijna zoals vanouds weer open zijn om onze trouwe leden, en hopelijk jou straks ook, lekker te kunnen laten sporten en bewegen!

Ben je nog geen lid bij RWIJK GYM? Meld je dan via onderstaande formulier aan voor een onze Nieuwjaarsactie!

Hopelijk tot snel bij RWIJK GYM.

Team RWIJK GYM

Ja! Stuur mij alle (start-)info over de Nieuwjaarsactie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.