sporten leuk houden
24 jul
Robert Havelaar

Steeds dezelfde sportieve activiteiten doen kan op den duur gaan vervelen. Om te voorkomen dat je de handdoek in de ring gaat gooien, kan het helpen om te variëren in je sportactiviteiten.

Groepstrainingen

Als je lid bent van een reguliere sportschool of gym, kun je daar (meestal) deelnemen aan diverse groepslessen en andere korte workouts zoals: buikspier 10 minuten. Dit maakt het zoeken variatie daar eenvoudig. Zie hieronder wat voorbeelden van groepslessen:

  • Les Mills lessen zoals Bodypump: een fitness workout op muziek waar met gewichten de spiergroepen worden getraind.
  • Spinning: staand of zittend fietsen op een speciale fiets. Er worden veel verschillende ritmes gebruikt met diverse zittende en staande technieken. De trapweerstand kan per individu en nummer afgesteld worden.
  • Pilates: een beweegmethode waarbij focus en correcte uitvoering centraal staan. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.
  • Kickfun: schoppen en slaan tegen een bokszak. Je leert jezelf niet verdedigen, maar je verbetert je conditie en je lichaam wordt strakker.
  • Zumba: en aerobics programma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals  salsa,merengue en samba.
  • Power yoga: een krachtige en dynamische vorm van Yoga, afgeleid uit de Ashtanga Yoga. Bij Ashtanga Yoga ligt de routine vast, maar bij Power Yoga wordt er een mix gemaakt van de houdingen.

Zelfstandige sportactiviteiten

Zelfstandig sporten kan binnen een sportschool of gym (vrije fitness), of daarbuiten, in de natuur. Probeer elke week enkele verschillende activiteiten te plannen. Je kunt denken aan wat meer voor de hand liggende activiteiten zoals wandelen, hardlopen, fietsen, spelsporten zoals padel, tennis of lekker gaan zwemmen, maar denk ook eens aan klimmen, mountainbiken, skaten, skateboarden, surfen, suppen, steppen, dansen, schaatsen, skiën of langlaufen, nordic walking, roeien, wakeboarden of waterskiën!

Lees hier een leuke ‘to do’ opdracht om te doen

Plan voor de aankomende 4 weken verschillende trainingsmomenten, beweegactiviteiten of lessen voor jezelf in. Heb je alle trainingen gevolgd, beloon jezelf en je lichaam met iets wat je fijn vindt, bijvoorbeeld sauna of massage. Dat heb je dan verdiend!

Mooi verhaal allemaal maar dat werkt voor mij niet!

Klinkt dit allemaal leuk en aardig maar ken je jezelf en weet je dat jij die extra schop onder je kont nodig hebt om in actie te komen, een afspraak met iemand zodat je ook echt in beweging gaat komen, of wil je er vanaf dat je gestelde doelen maar niet bereikt? Meld je dan hieronder aan voor een kennismaking met try-out training met een van de personal trainers van RWIJK GYM! 

Ja! ik wil mij aanmelden voor een kennismaking met proeftraining bij RWIJK GYM.


  • --------------------------------------------

    Jouw gegevens:


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.