Den Hoorn is een charmant dorp vlakbij Delft, en hoewel het kleiner is dan de naburige stad, heeft het nog steeds veel te bieden, vooral op het gebied van voeding. Hier zijn een paar bijzondere zaken betreffende voeding in Den Hoorn:

Streekproducten: In Den Hoorn vind je verschillende winkels en markten die streekproducten aanbieden. Deze producten zijn vaak verser en duurzamer, omdat ze afkomstig zijn van lokale boerderijen en producenten. Het ondersteunen van lokale boeren draagt niet alleen bij aan de lokale economie, maar zorgt er ook voor dat je kunt genieten van hoogwaardige en smaakvolle ingrediënten.

Biologische boerderijen: Het omliggende platteland van Den Hoorn herbergt verschillende biologische boerderijen. Deze boerderijen streven naar duurzame landbouwpraktijken en produceren voedingsmiddelen zonder synthetische chemicaliën of pesticiden. Door producten te kopen van deze boerderijen, draag je bij aan een gezondere planeet en ondersteun je de groeiende vraag naar biologische voeding.

Eetgelegenheden met lokale gerechten: Hoewel Den Hoorn misschien niet zoveel restaurants heeft als een grote stad, zijn er toch eetgelegenheden die lokale gerechten en ingrediënten aanbieden. Of het nu gaat om een gezellig eetcafé met een menu vol seizoensgebonden gerechten of een bakkerij die ambachtelijk brood bakt met lokale granen, je kunt genieten van heerlijke maaltijden bereid met liefde en zorg voor detail.

Community gardens: Sommige delen van Den Hoorn hebben gemeenschapstuinen waar mensen samen kunnen komen om groenten, fruit en kruiden te verbouwen. Dit biedt niet alleen de mogelijkheid om verse producten te oogsten, maar ook om betrokken te raken bij de lokale gemeenschap en om kennis te delen over tuinieren en gezonde voeding.

Voedingsworkshops en evenementen: Af en toe worden er in Den Hoorn voedingsworkshops en evenementen georganiseerd, waarbij experts advies geven over gezonde voedingskeuzes, kookdemonstraties geven en informatie delen over voedingsmiddelen en hun gezondheidsvoordelen. Dit biedt een geweldige kans om meer te leren over voeding en om nieuwe gerechten en smaken te ontdekken.

RWIJK GYM, de private gym voor bewegen en voedings- en leefstijlbegeleiding

De gemeente Leidschendam is goed bezig, maar er zijn ook zorgen. RWIJK GYM is een gym waar je professionele begeleiding kan krijgen met een holistische insteek. Gezond bewegen staat centraal, maar er wordt ook gekeken naar het voedingspatroon en het gedrag van mensen.

De modern ingerichte personal trainingsstudio is voorzien van professionele fitnessapparatuur en trainingsmaterialen. Een fijne plek om een workout te doen onder het toeziend oog van onze personal trainers. En in het team van RWIJK GYM is een een gediplomeerde Gewichtsconsulent aanwezig en een leefstijlcoach.

gezond bewegen nootdorp
personal training nootdorp

Wat onze klanten schrijven

Is biologische voeding gezonder?

Er is een groeiend aantal mensen die gemotiveerd de biologische boerderij bezoekt om groente te kopen. Maar is biologische groente altijd gezonder?

Of biologisch eten gezonder is dan gangbaar voedsel is een complexe vraag waar wetenschappers nog geen definitief antwoord op hebben. Bij het ontbreken van een wetenschappelijk bewijs neigen wij om deze vraag dus met NEE te beantwoorden.

Uit onderzoek blijkt dat er enkele potentiële voordelen zijn aan het eten van biologische producten:

Minder residuen van pesticiden: Biologische boeren gebruiken geen synthetische pesticiden, wat betekent dat er minder kans is op residuen in de voeding.
Meer antioxidanten: Sommige studies suggereren dat biologische producten meer antioxidanten bevatten, die cellen kunnen beschermen tegen schade.
Meer biodiversiteit: Biologische boerderijen zijn doorgaans beter voor het milieu en de biodiversiteit.

Echter, er zijn ook enkele nadelen:

Hogere prijs: Biologisch voedsel is doorgaans duurder dan gangbaar voedsel.
Minder aanbod: Biologisch voedsel is niet altijd even makkelijk verkrijgbaar en je eet dan minder gevarieerd.
Geen garantie op betere gezondheid: Er is geen garantie en bewijs dat biologisch voedsel je gezonder maakt.

Conclusie:

Of biologisch eten gezonder is voor jou, hangt af van je persoonlijke waarden en prioriteiten. Ben je bezorgd over het milieu en de gezondheid, dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor biologische producten. Ben je op zoek naar de goedkoopste optie, dan zijn gangbare producten die in het seizoen verkrijgbaar zijn wellicht een betere keuze. Het is belangrijk om te onthouden dat alle voeding, ongeacht of het biologisch of gangbaar is, voedingsstoffen kan bevatten die belangrijk zijn voor een goede gezondheid.

Het is dus altijd een goed idee om te eten volgens de Schijf van Vijf en om veel fruit en groenten te eten, ongeacht waar ze vandaan komen.

Naast de bovenstaande informatie, zijn er nog een aantal andere factoren waarmee je rekening kunt houden bij het maken van je keuze:

Seizoen: Groenten die in het seizoen zijn, zijn vaak verser en smaakvoller.
Lokale productie: Het kopen van lokaal geproduceerde producten is goed voor het milieu en voor de lokale economie.
De smaak en textuur van de voeding: Kies voeding die je lekker vindt en die je graag eet.

Aan het team van RWIJK GYM is een BGN Gewichtsconsulent verbonden. Spreek hem gerust aan voor advies en vragen.

Ik kan wel wat vragen over voeding. Stuur mij alle informatie voor een gratis intake