Nootdorp heeft ca. 20.000 inwoners en is een prettige plek om te wonen.  Er zijn lokale producenten kunnen bijvoorbeeld boerderijen zijn die groenten, fruit, zuivelproducten of vlees leveren aan lokale markten, winkels en restaurants. Daarnaast zijn er mogelijk ook ambachtelijke bakkerijen, kaasmakerijen of andere voedselgerelateerde bedrijven in Nootdorp die hun producten lokaal verkopen.

Nootdorp heeft zelfs een vd Valk vestiging, Hotel Den Haag – Nootdorp, met een uitstekend restaurant.

De Schijf van Vijf

Waar je je voeding ook van betrekt, een gebalanceerd voedingspatroon is nog altijd een pijler onder een gezonde leefstijl. En de Schijf van Vijf is daarvoor nog altijd een prima kompas.

De Schijf van Vijf is een handig hulpmiddel dat praktische richtlijnen biedt. Hier zijn een paar tips over hoe je de Schijf van Vijf het beste kunt toepassen in jouw leeefstijl:

 1. Varieer met voedingsmiddelen: De Schijf van Vijf bestaat uit vijf verschillende categorieën: groente en fruit, volkorenproducten, vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel. Probeer binnen elke categorie te variëren om een breed scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen.
 2. Eet voldoende groente en fruit: Streven naar minstens 250 gram groente en twee porties fruit per dag. Kies voor seizoensgebonden en lokale producten wanneer mogelijk.
 3. Kies voor volkorenproducten: Vervang geraffineerde granen door volkorenproducten zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst voor extra vezels en voedingsstoffen.
 4. Eet regelmatig vis, peulvruchten, vlees, ei, en noten: Deze voedingsmiddelen zijn belangrijke bronnen van eiwitten, vitaminen en mineralen. Probeer verschillende soorten vis, peulvruchten, mager vlees, eieren en ongezouten noten toe te voegen aan je maaltijden.
 5. Beperk de inname van verzadigd vet en suiker: Kies voor gezonde vetten zoals olijfolie, noten en avocado’s en vermijd het overmatig gebruik van suikerhoudende dranken en snacks.
 6. Drink voldoende water: Water is essentieel voor een goede hydratatie en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Drink minstens 1,5 tot 2 liter water per dag.
 7. Houd rekening met portiegroottes: Let op de aanbevolen portiegroottes binnen de Schijf van Vijf en pas deze aan jouw individuele energiebehoefte aan.
 8. Combineer gezonde voeding met lichaamsbeweging: Naast een gebalanceerd dieet is regelmatige lichaamsbeweging belangrijk voor een gezonde levensstijl. Probeer dagelijks minstens 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te krijgen. De coaches van RWIJK GYM helpen je daar graag bij.

RWIJK GYM, niet alleen maar trainen.

Onze modern ingerichte personal trainingsstudio is voorzien van professionele fitnessapparatuur en trainingsmaterialen. Een fijne plek om een workout te doen onder het toeziend oog van onze personal trainers. Maar in het team van RWIJK GYM is een een gediplomeerde Gewichtsconsulent aanwezig en een leefstijlcoach.

gezond bewegen nootdorp
personal training nootdorp

Wat onze klanten schrijven

Streven naar een gezonde leefstijl. Je hoeft het niet alleen te doen.

Een gezonde leefstijl. Wat is dat nu eigenlijk. Met een goede werk-prive balans en voldoende inspanning maar ook ontspanning kom je al een heel eind. Maar wat is voldoende? De leefstijlcoach van RWIJK GYM is een professinal en staat je bij met de volgende thema;

1. Motivatie en ondersteuning:

 • Een professional kan je helpen gemotiveerd te blijven en je doelen te bereiken.
 • Je krijgt tips en adviezen op maat, gericht op jouw specifieke behoeften.
 • Je hebt een stok achter de deur om je verantwoordelijk te houden.

2. Kennis en expertise:

 • Professionals beschikken over de nodige kennis en expertise om je te helpen bij het maken van gezonde keuzes.
 • Ze kunnen je helpen om valkuilen te vermijden en fouten te corrigeren.
 • Je krijgt toegang tot betrouwbare informatie en wetenschappelijke inzichten.

3. Aangepaste plannen:

 • Een professional kan je helpen een gepersonaliseerd plan te maken dat past bij jouw levensstijl en doelstellingen.
 • Je leert hoe je gezonde gewoonten kunt integreren in je dagelijkse routine.
 • Je krijgt begeleiding bij het aanpassen van je plan wanneer dat nodig is.

4. Verantwoording en veiligheid:

 • Door hulp te zoeken, ben je je er meer van bewust dat je verantwoordelijk bent voor je eigen gezondheid.
 • Je kunt je voortgang bespreken met een professional en feedback krijgen.
 • Je kunt in een veilige omgeving je vragen stellen en je zorgen bespreken.

5. Tijdwinst en efficiëntie:

 • Hulp zoeken kan je tijd besparen en je helpen om efficiënter te werken aan je doelstellingen.
 • Je hoeft niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden.
 • Je kunt profiteren van de ervaring en expertise van een professional.

Ik kan wel wat hulp gebruiken. Stuur mij alle informatie voor een gratis intake